Bodrum Gündem

Ankara, Bodrum-Bitez’i Satışa Çıkardı, Gökçebel’i Hazırlıyor…

Ankara, Bodrum-Bitez’i Satışa Çıkardı, Gökçebel’i Hazırlıyor…

Merkezi Ankara’da bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bodrum Bitez’de denize sıfır arazilerini satışa çıkardı… Özelleştirme İdaresi’nden yapılan duyuruda, Gökçebel’de özelleştirme kapasımına alınan araziler de imar değişiklikleri yapıldı ve onaylandı. Bu arziler satışa hazırlanıyor…

Emin Varol/Bodrum Gündem

Bir süre önce Özelleştirme kapsamına alınan Ankara, Bodrum Bitez’deki denize sıfır arazilerini satışa çıkarttı. Özelleştirme idaresi ayrıca Gökçebel’deki arazilerinin imar değişikliklerini yaptı, değişiklikleri onayladı ve satışa hazırladı.

Özelleştirme İdaresinden yapılan duyuruda, Bodrum’un en güzel yerlerinden Bitez’de satışa çıkartılan arazi, 29 bin 130 metrekare büyüklüğünde. AKTUR sitesine yakınında bulunan arazinin bir tarafı denize sıfır. Özelleştirme idaresi, arazi için 10 milyon lira geçici teminat istiyor.Yatırımcıların son teklif verme tarihi ise 30 Temmuz 2021.

Sırada Gökçebel var…

Türkiye’nin en ünlü tatil beldesi Bodrum’la ilgili Ankara’nın aldığı kararlar bu kadar da değil.Bodrum Belediyesi’nin yok sayarak Ankara’da alınan kararlarla Gökçebel de satışa hazırlanıyor. Özelleştirme idaresinin duyurusuna göre, daha önce özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların, satış öncesindeki son aşama olan, imar değişiklikleri de yapıldı. “Gökçebel” de yapılan imar değişiklikleri de Özelleştirme İdaresi tarafından onaylandı.

İzmir Aliağa’daki denize çok yakın arazi…

Özelleştirme İdaresi, İzmir Aliağa’daki 39 bin 862 metrekarelik taşınmazı da satışa çıkardı. Denize çok yakın olan bu arazinin geçici teminat tutarı 4 milyon lira olarak belirlendi. Satışa çıkartılan bu arazinin içinde çok sayıda bina da bulunuyor.

Çeşme, Ünicon’a teslim…

İzmir’in Çeşme turizm bölgesinde, Hazineye ait 3 ayrı arazi de bir bütün halinde satıldı. 74 milyon liralık ihaleyi, Ünicon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı ve Özelleştirme İdaresi bu satışı da onayladı.

Fransız tatil köyü, Bahreyn’e…

1967 yılında, Türkiye’nin ilk tatil köyü olarak açılan “Foça Fransız Tatil Köyü” de yeni sahibini buldu. Ancak bu tarihi Fransız tatil köyünün yeni sahibi, Bahreyn’li BKG Ortak Girişim firması oldu.

Yine Ankara’dan, özelleştirme idaresi tarafından yapılan ihalede Foça Tatil Köyü’nün tesis, bina ve müştemilatları ile birlikte bir bütün halinde 49 yıllığına kiraya verildi. “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilen tatil köyünün el değiştirmesi, ihalede en yüksek teklif olan 131 milyon lira ile onaylandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yatırımcılara yaptığı duyuruya göre, Türkiye’nin çeşitli kıyı kentlerinde 40 bin metrekareye yakın büyüklükteki taşınmazın satılacağını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.