Bodrum Gündem

Datça Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Datça Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Datça Kültür Sanat Bilim grubu adına Datça Kent Konseyi Genel Kurul toplantısına katılan Sencer Başat şu bilgileri verdi; Datça Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı 25 Haziran 2021 tarihinde 15.00 ile 18.30 saatleri arasında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul Toplantısı Divan Seçimi ile devam etti.

Esmeri Alev Ekebaş / Bodrum Gündem

Divan Başkanlığı seçimine 2 öneri ile 2 dilekçe sunuldu. Bir dilekçede Ali Kurt, Gülhan Keleş ve Meltem Demirci yer aldı ve 56 oy topladı. Diğer dilekçede ise Cemal Demirtaş, Selma Candan ve Fatih Aydoğan yer aldı ve 27 oy topladı.

Datça Kent Konseyi Başkanı Nesrin Aygün yaptığı konuşmada, 2 yıllık faaliyet raporunu okuyarak, kendisinin görevde bulunduğu 4 ay içerisindeki gelişmeleri sıraladı. Knidos Aslanı’nın geri getirilmesi, Köylerdeki kadın sorunları araştırmaları, Süslü Kadın Bisiklet turu düzenlenmesi, Sokak hayvanlarının beslenmesi ve kısırlaştırılması çalışmaları, MUÇEV’le ilgili açılan davalar ve sonuçları, kıyı işgali sorunları, Hükümet Konağı’nın yeşil alan haline getirilmesi, köylerdeki kaçak yapılanmalar, mahalle komisyonları, su sorunuyla ilgili çalışmalar, denize gönderilen atık suyun değerlendirilmesi, su/iklim paneli yapılması, Datça’ya su sağlanması, moloz döküm alanı tahsisi gibi faaliyetler hakkında bilgi sundu.

Kent Konseyi Başkanı’ndan sonra Çalışma Grupları ve Meclisler kısa raporlarını sundular.

Kadın Meclisi temsilcisi Gülhan Keleş, pazarlarda ve köylerde; Kızlan, Belen ve Yazıköy gibi yerleşimlerde yaptıkları çalışmaları aktardı. % 40 kadın kotası uygulaması, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve kadınların bisiklet eğitimi konularını açıkladı.

Atık Grubu temsilcisi Sevgi Tiryakioğlu; Azmak Deresi, Değirmenbükü, Mesudiye yolu ve Datça Merkez’de yapılan temizlik çalışmalarını, Kargı Deresi ile ilgili sorunları, yıkıntı ve inşaat artıklarıyla ilgili sorunları, atık yönetimi ve ayrıştırma konularındaki çalışmaları özetledi.

Kent Arşivi Grubu temsilcisi Mehmet Penbecioğlu; arşiv oluşturma, sözlü tarih çalışmaları, teknik imkânların artırılması, Datça ile ilgili bilgi ve belge paylaşımı konularındaki çalışmaları anlattı.

Kıyı Çalışma Grubu temsilcisi Güngör Erçil; kıyıların ticari mal haline gelmesi ile ilgili sorunlara değindi, MUÇEV ile ilgili usulsüzlükler ve açılan davaları özetledi, bununla ilgili Sayıştay raporlarındaki olumsuzlara değindi, Belediyenin çalışmalarını özetledi.

Hayvan Hakları Grubu temsilcisi Nurcan Kaya; sokak hayvanlarının sayısının hızlı artması, belediye ile birlikte yürütülen kısırlaştırma kampanyaları, pandemide önemli hale gelen besleme, mama dağıtımı ve kısırlaştırma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Su Grubu temsilcisi Oya Özgüven; ticarethaneler ve köylerde yaptıkları su kullanımı bilgilendirme çalışmalarını, istatistik ve veri toplama faaliyetlerini, şu anda yayımda bulunan “Datça Su Raporu”nu, Birleşmiş Milletler’den fon alarak Sındı Köyü merkezli başlayan su projesini açıkladı.

Kıyı Grubu, Kent Estetiği Grubu ve Kültür, Sanat, Bilim Grubu rapor sunmadılar.

Datça kent Konseyi Başkan adaylarını belirleyecek seçimin nasıl yapılacağı üzerine karar vermek için; ilk turda 3/2 oy çoğunluğu, ikinci turda salt çoğunluk ve üçüncü turda oy çoğunluğu sisteminin nasıl uygulanacağı Genel Kurul tarafından oylandı. 140 kişilik Genel Kurul sayısı üzerinden, Kent Konseyi’ne aday sadece iki kişi olduğundan doğrudan üçüncü tura geçilerek oy çokluğu ile seçim yapma kararı alındı. Seçimin aynı zarf içine Başkan ve Yürütme Kurulu listelerinin birlikte konulmasıyla devam edilme kararı Genel Kurul tarafından alındı.

Kent Konseyi Başkanı adayları Çiğdem Canbey ve Ali Eren kendilerini tanıttılar.

Oylama kapalı/gizli oy sistemine göre tamamlandı. Oy kullananların imzaları ve zarflar kontrol edildi. 140 kişilik Genel Kurul’da 109 imzanın listelerde bulunduğu ve 106 oy kullanıldığı tespit edildi. Zarfların sayımı da tamamlandığında 106 sayısına ulaşıldı ve tutanak bu sayılara göre hazırlandı. 2 zarf geçersiz sayıldı.

Zarfların açılmasıyla birlikte, önce Başkan adayları pusulaları sayıldı Ali Eren 38 ve Çiğdem Canbey 64 oy aldı. Buna bağlı olarak sarı listeli Yürütme Kurulu 34, beyaz listeli Yürütme kurulu 62 oy aldı.

Başkan seçilen Çiğdem Canbey ile Yürütme Kurulu: Sami Akkın, Gizem Cetin Özer, Güngör Erçil, Yudum  Kantarlı, Emrah Kırımsoy, Melda Omay ve Mehmet Penbecioğlu olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.