Bodrum Gündem

Yöntem Besi Çiftliğinde kurbanlıklarınız evlerinize kadar servis ediliyor

Yöntem Besi Çiftliğinde kurbanlıklarınız evlerinize kadar servis ediliyor

Yöntem Besi Çiftliği işletmecileri Hasan ve Nesrin Yöntem, 13 yıldır büyük emekler vererek bu günlere getirdikleri besi çiftliklerinde Kurban Bayramına hazırlanıyorlar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

19-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramına hazırlıklar Gündoğan’da bulunan Yöntem Besi Çiftliğinde son hızla devam ediyor.

Yatağan’ın Katrancı köyünde doğan Hasan Yöntem, çocukluğunda yaptığı hayvan yetiştiriciliğine Bodrum’da devam ediyor. Yaklaşık 25 yıldır Bodrum’da yaşayan Hasan Yöntem, eşi Nesrin Yöntem ve oğulları ile 80’i kurbanlık olmak üzere yaklaşık 200 büyükbaş hayvanın bakımı için gece gündüz demeden çalışıyorlar.

Yöntem Besi Çiftliği işletmecileri Hasan ve Nesrin Yöntem, bayrama 3 hafta kala yetiştirdikleri kurbanlıklar ve besi çiftlikleri hakkında şu açıklamalarda bulundular;

“Bodrum’a geldiğimde özel bir firmada yaklaşık 10 yıl çalıştıktan sonra hayvan yetiştiricilik işine geri döndüm ve 13 yıldır Bodrum’da hayvan yetiştiriyorum. Son 4 yıldır da Gündoğan’da bulunan yerimizde Yöntem Besi Çiftliği markasını oluşturduk. Genelde Bodrum’a yakın ilçelerden 2 yaşına yakın olan ve merada otlatılan hayvanları topluyoruz. Hem yerel üreticiye destek vermiş oluyoruz hem de buranın iklimine alışkın olanları tercih ediyoruz.  Ayrıca burada besihane bölümünde doğumundan itibaren kendi yetiştirdiğimiz hayvanlarımız da mevcut.

Kurban Bayramında büyükbaş olarak yaklaşık 80 danamız ve 20 de küçükbaş hayvanımız var. Her ikisini de kesim yapıldığı yerler ve ekipler ayrıdır. Arpa, mısır, kapçık, kesik yem ve yonca türü otla besliyoruz hayvanlarımızı.

Kurbanlık siparişlerini veren müşterilerimiz yaşlı olup besi çiftliğimize kadar gelemeyecek durumda veya araç sahibi değil ise kurbanlıkların kesimi bittikten sonra evlere kadar kurbanlıkların servisini de gerçekleştiriyoruz.

Pandemi nedeniyle gelen konuklarımızı ağırlayacağımız oldukça geniş bir alana sahibiz. Konuklarımızın bekleme sürelerini en aza indirmek için kesimi yaklaşanlara sms atıyoruz. Kurban bayramında kesimhanemizde 20’nin üzerinde işinin ehli arkadaşla çalışıyoruz. 22 dakika 1 dananın kesiminden paylamasına kadar bitmiş oluyor. 700 kilodan bir tona kadar kurbanlık danalarımız mevcut. Ayrıca kesim için bekleyenlere ilk kavurmalarını biz buradan ikram ediyoruz. Böylece bir geleneği de yaşatmaya çalışıyoruz.”

Hasan Yöntem ayrıca en büyük hobisi olan boğa güreşleri için çiftlikte bir ton ağırlığında bir boğaya baktıklarını ve onu boğa güreşleri için hazırladıklarını kaydetti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.