Bodrum Gündem

Bodrum’da 18 yaş üstüne aşı yapılmaya başlandı

Bodrum’da 18 yaş üstüne aşı yapılmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 18 yaş üstü vatandaşların aşı tarihini açıklaması üzerine, Bodrum’da yaşayan 18 yaş üstüne aşılama başladı.

Bodrum Gündem Haber

18 yaş üzeri tüm vatandaşlar BioNTech ve Sinovac aşınızın birinci ve ikinci dozunu, Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nde, tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Bodrum Devlet Hastanesi ile birlikte diğer özel hastanelerde de yaptırabilirler.

18 yaş üstü vatandaşlar 182 yi arayarak, turkiye.gov.tr, e-devlet, e-nabız ya da MHRS mobil uygulamaları üzerinden giriş yaparak aşı randevularını oluşturabilirler.  Aşı uygulanması için randevu almak işleyişi kolaylaştırmak açısından önemli olsa da  randevu almadan da Bodrum Sağlıklı Hayat Merkezinde, (Eskiçeşme Mahallesi 2 nolu Aile Sağlığı Merkezi yanında eski hastane binası) hafta içi 9:00-12:00 ve 13:30-16:30 saatleri arasında BioNTech aşınızı olabilirsiniz.

BioNTech aşı flakonu 6 kişilik yani 6 doz aşı içermektedir. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı, 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamamaktadır. Bu nedenle randevularınızı aksatmamanız önemlidir.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.