Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları Muğla Etabı, Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yılı faaliyet programı kapsamında organize edilen Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabı sona erdi.

25 Haziran’da Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Marmaris’te start vermesiyle yarışa başlayan ekipler; Marmaris-Bodrum parkuru boyunca çekişmeli bir mücadele vererek, Muğla etabı yarışlarını 26 Haziran günü Bodrum’da tamamladılar.

Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Hollanda ve Türkiye dahil 6 ülkeden 37 ekibin kayıt yaptırdığı Yarışta, ulusal ve uluslararası 300’ü aşkın yarışçı, 8 grupta yarıştı. Dünyanın en özel destinasyonlarından Marmaris-Bodrum rotasında Halikarnas Kupası için mücadele verilen Yarış boyunca Bodrum, Datça ve Marmaris’in eşsiz güzellikteki koyları, Knidos Antik Kenti’nin tarihi dokusunun maviyle buluştuğu muhteşem manzarası Muğla’nın eşsiz güzellikleri Yarışçılara eşlik etti.

Muğla etabı,  Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Dereceye girenlerin ödüllerini; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras verdi.

Törende konuşan İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı ve yarışların komite başkanı Ekrem Yemlihaoğlu şunları söyledi: “Bu yıl Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nın ilk etabı olan Muğla Etabı’nı sağ salim tamamlamış bulunuyoruz. Herhangi bir kaza, herhangi bir aksilik, yolunda gitmeyen hiçbir şey olmadı. Tahminlerimizin çok ötesinde rekor sürelerde tamamladılar ekipler. Burada bu zorlu parkuru büyük bir başarıyla, büyük bir hızla bizi de mahcup ederek çok büyük bir hızla tamamlayan bütün ekiplere çok güçlü bir alkış rica ediyorum.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da Marmaris’te şehit olan orman işçisi Görkem Hasdemir’i andığı konuşmasında “Şehidimizi rahmetle anıyoruz, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Aslında bu gece daha ihtişamlı olabilirdi. Sayın valimiz ve vekillerimiz de katılacaktı. Marmaris Kaymakamımız da burada olacaktı. Maalesef bugün yaşadığımız bu acı olay dolayısıyla biraz daha mütevazi şekilde etkinliği gerçekleştiriyoruz.  İlk defa gerçekleştirilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığımızın adına yakışır güzel bir organizasyon oldu. İlimizin, ilçemizin sosyal hayatına, spor hayatına tanıtımına turizmine ciddi katkılarda bulundu. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yarışmada en hızlı tekne ödülünü, 13 saat 56 dakika 53 saniyelik rekor sürede rotayı tamamlayan Erkan Bilsev yönetimindeki  Perlewhite teknesi kazandı.  Genel Klasman birincisi Murat Tan yönetiminde ki Good Day Sunshine, ikncisi Tora Sebahattin Kutoğlu yönetiminde ki Wings Of Island, üçüncüsü ise Arbuzov Andrey yönetiminde ki Rus ekibi Corrier Du Coeur oldu. Yarışmada Knidos Adası’na ulaşan ilk 8 tekneye de ödül verildi.

Diğer kategorilerde kaptanlar ve teknelerin dereceleri şöyle;

IRC 0 sınıfı
1. Arbuzov Andrey yönetimindeki Corrier Du Coeur
2. Erkan Bilsev yönetimindeki Perlewhite
3. Onur Tok yönetimindeki Team Linea Rossa
IRC 1 sınıfı
1. Tora Sebahattin Kutoğlu yönetimindeki Wings Of Island
2. Cenk Tekkaya yönetimindeki Nissan-Fiftyfifty
IRC 2 sınıfı
1. Halil Arıkan yönetimindeki Winter Blue
2. Semih Pekyörür yönetimindeki Fenerbahçe Doğuş Yelken
3. Tunca Çalışkan yönetimindeki Stormy
IRC 3 sınıfı
1. Bülent Çelik yönetimindeki İskorpit
2. Kaan Parlas yönetimindeki Cygnus
3. Hasan Ergün Nalbantoğlu yönetimindeki Mercer Blue Miles
IRC 4 sınıfı
1. Murat Tan yönetimindeki Good Day Sunshine
2. Halit Özbekli yönetimindeki Neslisu
3. Murat Okay yönetimindeki Optimus
Gezgin (A) sınıfı
1. Yusuf Erce Demirtaş yönetimindeki Vamos
2. Ekber Levent yönetimindeki Zoso
3. Ergün Ramazan Sarıoğlu yönetimindeki Defne
Gezgin (B) sınıfı
1. Erhan Abay yönetimindeki Elisa
2. Deniz Bozkurt yönetimindeki Menestrel
Gezgin (C) sınıfı
1. Erhan Uyan yönetimindeki Uyan Sailing-Kraken
2. Hasan Basri Aslan yönetimindeki Blue Dreams
3. Ersen Dinç yönetimindeki Lobster
Knidos özel ödülleri
Onur Tok yönetimindeki Team Linea Rossa
Tora Sebahattin Kutoğlu yönetimindeki Wings Of Island
Halil Arıkan yönetimindeki Winter Blue
Kaan Parlas yönetimindeki Cygnus
Murat Tan yönetimindeki Good Day Sunshine
Yusuf Erce Demirtaş yönetimindeki Vamos
Erhan Abay yönetimindeki Elisa
Hasan Basri Aslan yönetimindeki Blue Dream

Ödül töreninde planlanan konser, Marmaris’teki orman yangınında bir orman işçisinin şehit olması sebebiyle iptal edildi.  Yarışların İstanbul etabı 29-31 Ekim 2021’de düzenlenecek.

Yorumlar