Bodrum Gündem

Muğla Basını Besleme Değildir

Muğla Basını Besleme Değildir

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu’nun yerel basına yönelik yaptığı açıklamayı kınadığını ve kendisinden özür beklediklerini belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu başkanı Cem Kaytan son yaşanan olaylardan sonra Tuncay Mollaveisoğlu’nun yakışıksız ve çirkin benzetmeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Cem Kaytan’ın açıklamalarında ki detaylar şöyle;

“Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Tuncay Mollaveisoğlu’nun, kendisiyle ilgili Muğla Valiliği’nin soruşturma başlattığına yönelik çıkan haberler üzerine bir gazeteci arkadaşımıza yaptığı, “Muğla yereldeki besleme medyanın yıllar önce yazdığı danışmanlık meselesini…” şeklinde süren, yakışıksız ifadeleri üzülerek okuduk. Kaldı ki yerel basın Sayın Mollaveisoğlu’nun yakışıksız ve çirkin benzetmesindeki gibi değil, aksine bütün illerde o bölgenin yaşayan halkının gözü, kulağı ve uğradıkları haksızlıkların çözüm noktasında katkıları bulunmaktadır. Yerel basınımız toplumumuzun aydınlanmasında, demokratik hak ve özgürlüklerini kazanmasında, toplumsal bir görevde üstlenmektedir. Yerel basınımızın Kurtuluş Savaşı döneminde ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olmuş, Cumhuriyetimizin temellerinde tuğlası mevcuttur.

Yerel basın halkın haber alma özgürlüğünün temininde her zaman zor şartlar altında görev yapmış ve hala yapmaktadır. Bu doğrultuda yerel basınımızın gerek imtiyaz sahipleri, gerekse çalışanları zor şartlar altında bu görevlerini yerine getirmiş ve getirmektedir. Son dönemlerde mafya-siyaset ve medya ilişkilerinin giderek çirkinleştiğini üzülerek görmekteyiz. Bu atmosferde yerel basınımız ve çalışanları, her zaman olduğu gibi temiz kalmakta ve bu kirli ilişkilerin içine girmemektedir.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği olarak Gazeteci ve Danışman Tuncay Mollaveisoğlu’nun, yereldeki meslektaşları ve kurumları böylesine mesnetsiz bir şekilde tanımlamasını esefle kınıyor ve Muğla yerel basınından bir an önce özür dilemesini bekliyoruz.”

Yorumlar