Bodrum Gündem

Yeniden Ağaçlandırılacak

Yeniden Ağaçlandırılacak

Marmaris İçmeler’de meydana gelen yangında kül olan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için tüm kurumların hemfikir olduğunu söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Kurumlarla el ele verip yanan alanın tekrar küllerinden doğması için kampanya başlatacağız. Görkem Hasdemir adına hatıra ormanı oluşturmayı teklif edeceğiz” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Ilıca Mevki’ndeki ormanlık arazide 27 Haziran Pazar günü meydana gelen yangın yürekleri dağladı. Sabah saat 10.30 sularında çıkan yangına Muğla ve Marmaris Orman İşletme, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Marmaris Belediyesi, jandarma ve emniyet ekipleri müdahale etti. Sıcak hava ve rüzgâr nedeniyle büyüyen yangına sarp arazi nedeniyle ekipler müdahale etmekte güçlük çekerken, alevlerin ortasında kalan Orman İşletme personeli Görkem Hasdemir şehit oldu.

Başkan Oktay Bölgeden Ayrılmadı

Marmaris Belediyesi, yangına müdahale eden söndürme ekipleri için bölgeye buz, su, yiyecek, içecek takviyesi yaptı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da ilk andan itibaren olay yerinde, çalışmaları takip etti. Yangın söndürülüp, soğutma çalışmaları başlayana kadar bölgede kalan Oktay, “Bugün Marmaris olarak kara bir gün geçirdik. Yangın büyük bir mücadele sonucunda söndürüldü. Ormanımızı korumak için canla başla mücadele eden kahraman itfaiyecilerimize, bir arkadaşlarını şehit veren orman işçilerimize, emniyet, jandarma ve belediye çalışanlarımıza, söndürme çalışmalarına destek veren halkımıza, yüreği bizimle atan herkese binlerce kez teşekkür ediyoruz” dedi.

Hatıra Ormanı Oluşturulacak

“Yangını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan Görkem Hasdemir kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Oktay, “Birçok kişinin yangın bölgesinin geleceğine dair endişeleri olduğunu biliyoruz. Turizm bölgelerinde yangın olduğu zaman imara açılacak mı düşüncesi ortaya çıkar. Ama ben şunu söylüyorum; yanan orman alanına herhangi bir inşaat ve yapı yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Asla imara açılmayacaktır. Kurumlarla el ele verip yanan alanın tekrar küllerinden doğması için kampanya başlatacağız. Görkem Hasdemir adına hatıra ormanı oluşturmayı teklif edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.