Bodrum Gündem

İasos’ta ÇED bilgilendirmesinde protesto

İasos’ta ÇED bilgilendirmesinde protesto

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yapımı planlanan yükleme limanıyla ilgili düzenlenen ÇED raporu bilgilendirme toplantısı, vatandaşlar ve çevreciler tarafından protesto edildi. Yetkililer, gerekli bilgilendirmeyi yapamadan alandan ayrılmak zorunda kaldı.

Bodrum Gündem Haber

Milas’ta Arkeolojik SİT bölgesi olan antik İasos kentinin bulunduğu Kıyıkışlacık’ta Ayıldız Madencilik ve Yükleme A.Ş tarafından projelendirilen 135.000 DWT’luk gemilerin yanaşabileceği “Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi”yle ilgili ÇED raporu bilgilendirmesi için Kıyıkışlacık Pazar yerinde toplantı düzenlendi.

Toplantıya bilgilendirme için gelen yetkililerin yanı sıra; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı Halis Şahin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MUÇEP üyeleri, çevreciler ve Kıyıkışlacık’ta oturan vatandaşlar katıldı.

Gerekli bilgilendirme için alana gelen Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ellerinde liman projesine tepki gösteren pankart ve döviz getiren çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi.

Vatandaşlar, bilgilendirme yapmak isteyen yetkilileri ıslık ve düdük çalak, tencere tava ile ses çıkararak protesto etti.

Yaklaşık 1,5 saat süren protesto sonrasında bilgilendirme yapılamaması üzerine yetkililer jandarma koridoru eşliğinde araçlarına binerek alandan ayrıldı.

Kaynak: Haber Milas

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.