Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu Dünkü Bildirgemden İkisini Gündeme Aldı, Darısı Tümünün Başına!

Okuyanlar bilir, dün Millet İttifakı’nın Seçim Bildirgesi diye çok uzun bir metin kaleme almıştım. Bir Vaatler Bildirgesi.

Metnin sonunda da bu çalışmanın kendime ait olduğunu yazıp, aslında bunun, Millet İttifakı’na böyle bir çalışma hazırlayın çağrısı olduğunu vurgulamıştım.

Siz değerli okurlarım ve Face dostlarım, bu çalışmayı coşkuyla karşıladınız.

Yorumları okuyunca, hepimizin içinde yeni bir umut doğdu.

BUGÜN SÖYLEDİ

Ve gördüm ki, meğer herkes umudunu içinde taşıyormuş. Bu bile çok güzel.

Neyse uzun etmeyeyim; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, benim bildirgenin iki maddesini, bugünkü parti grubu toplantısındaki konuşmasında kullandı.

Kaynak belirtmedi ama olsun ben zaten millet ittifakına hediye etmiştim.

Kılıçdaroğlu, “…İşsizliği nasıl çözeceksiniz diye soruyorlar. Önce açılmamış tüm kadroları açacağım, atanmamış tüm öğretmenleri, memurları atayacağım…” dedi.

Bu benim bildirgenin 3’üncü maddesinin “İŞSİZLİK” paragrafındaki bazı cümlelerinden alıntılanmış. Ne güzel, mutlu oldum.

BİR TANE DAHA

Kılıçdaroğlu, ekonomiyi düzenli bir hale getirip 5 yıllık planlarla yöneteceklerini; bunun için de AKP’nin kapattığı Devlet Planlama Teşkilatı’nı (DPT) tekrar kuracaklarını söyledi.

Benim bildirgenin sonuna doğru yine Ekonomi başlığının altındaki 16A maddesine bakarsanız orada DPT’nin yeniden kurulacağı ve ekonominin 5 yıllık planlarla yönetileceği yazılıdır. Ha, ben bir de 10, 20, 30 ve 50 yıllık perspektifleri içeren çerçeve planlar da hazırlanacağını yazmıştım. Artık onu da daha sonra söyler!

YETER Kİ…

O uzun bildirgeyi cep telefonunda hazırladığımı, ama gerekirse çok daha ayrıntılı, eksiksiz ve iyi bir sistematik içerisinde, sadece 7.5 saatte yenisini de hazırlayabileceğimi söylemiştim.

Nitekim aceleyle 16. Maddedeki 16 rakamını aslında 17 olması gereken bölüm için de kullanmışım. Bunların olabileceğini de zaten belirtmiştim.

Siz yeter ki niyetli olun, en iyisi hazırlanır!

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E ÇAĞRI

Ama niye bu çalışmayı yaptım? Yeter ki Millet İttifakı liderleri

artık gaza gelsinler diye.

Okurlarım ve face dostlarımın yorumlarından görüyorum ki, milletimiz artık sabırsız.

Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener: Allah aşkına artık halka anlatacağınız bir vaatler bildirgesi hazırlayın. İnsanlara umut verin.

Ha, derseniz ki siz ön çalışmayı yapın; son derece yakın dostlarım olan Türkiye’nin tanınmış ama şu anda atıl olan, birçok ünlü diplomatı, ekonomisti, hukukçusu ve askeri ile vallahi de billahi de size bir hafta içerisinde ayna gibi pürüzsüz bir dosya hazırlarım.

Yahu sizden milyonlarca insanın tek isteği, önlerine dişe dokunur, elle tutulur, aydınlık bir istikbal vaat eden ciddi bir bildirge çalışması. Yeter ki yapın, ya da yaptırın!

Hadi; artık zaman kaybetmeyin. !

29 Haziran 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.