Bodrum Gündem

Yangının Başladığı Kâğıt Fabrikası Kapatıldı

Yangının Başladığı Kâğıt Fabrikası Kapatıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde bulunan Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre izin ve lisans belgesinin süresiz iptal edildiğini ve fabrikaya 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde bulunan Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre izin ve lisans belgesi süresiz iptal edildi ve fabrikaya 12 Milyon 71 Bin 949 TL idari para cezası uygulandı.” dedi.

Milletvekili Gökcan, yaptığı yazılı açılamada Dalaman’da bulunan Mopak fabrikasında çıkan ve henüz söndürülemeyen yangının neden olduğu hava kirliliği ve buna bağlı yaşanan sağlık sorunlarını vatandaşlardan dinlediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 “Dalaman Kaymakamımız Ali Güldoğan, Belediye Başkanımız Muhammet Karakuş, AK Parti İl Başkanımız Kadem Mete ve İlçe Başkanımız Şefik Oğuz ile yangın mahallinde yapılan çalışmaları yerinde gördük ve yangına müdahale eden itfaiye ekipleriyle konuştuk.

Bu inceleme sonrasında, Dalamanlı hemşerilerimizin yaşadıkları sıkıntıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ilettik ve Bakanlığımızca söz konusu fabrikanın kapatılması kararı verildi.

Sayın Bakanımızdan destek istedik…

Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile tekrar görüşerek, kendilerine hemşerilerim adına teşekkür ettim. Yangının tekrar çıkması riskine karşı ve tehlikenin giderilmesi için Sayın Bakanımızdan yardım ve destek talebinde de bulundum. Sayın Bakanımız konu ile yakından ilgilenmeye devam edeceklerini ifade ettiler.”

Milletvekili Yelda Erol Gökcan,  açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mopak Kâğıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili alınan kararı da paylaştı:

“Muğla’nın Dalaman İlçesi Altıntaş mahallesinde faaliyet gösteren Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. adlı işletmeye ait atık alanında çıkan yangının ormanlık alana ve çevreye verdiği zararla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca çok yönlü inceleme yapılmıştır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen inceleme ve denetim sonucu işletmenin atık alanında; tehlikeli ve tehlikesiz atıkların düzensiz/kontrolsüz bir şekilde biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edilmiştir. Çevre ve insan sağlığına zarar veren işletmenin Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edilmiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca faaliyetleri durdurulan işletme kapatılmıştır. Atıkları düzensiz ve izinsiz şekilde depolayan, gerekli önlemleri almayarak yangın çıkmasına sebep olan ve çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında 12 Milyon 71 Bin 949 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca işletme hakkında Çevre Kanunu kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.