Bodrum Gündem

Muğla’mızın sekiz ilçesine 19 yeni okul yaptırıyoruz

Muğla’mızın sekiz ilçesine 19 yeni okul yaptırıyoruz

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, her alanda yaptıkları yatırımlara yenilerini eklediklerini belirterek; “Eğitim konusuna özel önem veriyoruz. Eğitim yatırımlarımız için sık sık Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ile görüşüyoruz.  Bu görüşmelerimiz sonucu, Muğla’mızın 8 ilçesine 19 yeni okul binası inşa edilecektir” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Milletvekilleri Demir ve Gökcan açıklamalarında şu bilgilere yer verdi;

“Milli Eğitim Bakanlığı’nca toplam 427 derslik olarak planlanan okulların onay, proje ve ihale süreci devam ediyor.

En kısa süre içinde inşaatlarına başlanması için yoğun temas trafiği yürütüyoruz.

Bu kapsamda Bodrum’da 6, Fethiye’de 3, Milas, Seydikemer, Menteşe ve Marmaris’te 2’şer, Dalaman ve Datça’da 1’er olmak üzere toplam 19 yeni okulumuzu sevgili öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

120 Milyon TL ödenek aldık…

2021 yılı için Muğla’mıza 47 Milyon TL İl Yatırım ödeneği kazandırdık.

2021 yılı Devlet Yatırım Programı için de 73 Milyon TL ödenek aldık.

Son 1 yılda Muğla’mıza 10 yeni Okul kazandırdık…

2020 ve 2021 yıllarında Milas’ta 3, Ortaca’da 2, Ula, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye ve Seydikemer’de 1’er olmak üzere 132 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon olmak üzere toplam 10 okulu Muğla’mıza kazandırdık.

Köyceğiz’de 2, Marmaris, Menteşe ve Yatağan’da 1’er olmak üzere 52 derslikli 5 okulumuzun inşaatı da devam ediyor.

Hayal edin, merak edin, araştırın ve başarın…

Bugün, gençlerimizin merak edilen konularla ilgili her türlü bilgiye, kaynağa ve uzmanlara ulaşma imkânı vardır. Unutmayalım ki, çalışan, düşünen, araştıran bir kafa yapısı ile hiçbir şey imkânsız değildir.

Öğrencilerimize, gençlerimize;  “Hayal edin, merak edin, araştırın ve başarın”  diyoruz.

Özgürlükçü, üretken, özgüvenli bireyler yetiştiren, rekabetçi ve çağın gereklerine uygun bir eğitim sistemi ile bilgi toplumuna ulaşmamız mümkündür.

Biz de bu bilinçle Muğla AK Parti Milletvekilleri olarak öğrencilerimize en modern fiziki şartların sunulması için çalışıyoruz. Bunda da başarılı oluyoruz.

Muğla’mıza kazandırdığı yatırımlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a teşekkür ediyoruz. Okullarımız şimdiden Muğla’mıza ve sevgili gençlerimize hayırlı olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.