Bodrum Gündem

Madımak’ta Katledilenler 28. Yılında Bodrum’da Anıldı

Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan yardımcısı Tayfun Yılmaz, Belediye Meclis üyesi Cafer Doğan, siyasi parti temsilcileri, Bodrum’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Bayır okudu. Bayır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasiden ısrarla uzak tutulan bir toplumda, yoksulluk, yalan, ekolojik talan ve siyaset demokrasi karşıtlığı, adaletsizlik aynı çanaktan beslenir. Bugün bu katliamın meyvesi, mafya babalarının katliam uyarılarına kadar taşındı. Bütün ülke mafya-siyaset-sermaye ve bir takım karanlık kişilikler arasındaki düelloya tanıklık ediyor.

Devlet ve siyaset, yaşamı savunmak yerine öldürmeyi seçen zihniyetle donatılırsa katledilmeye devam edeceğiz.

Aleviler neredeyse doğdukları ve doydukları her şehirde siyah çelenkle ödüllendiriliyorlar.

Bunun önünün kapatılabilmesi ancak gerçek bir demokrasiyle mümkündür. Hala Aleviler katledilerek toplumumuzun farklı kesimleri birbirine karşı kışkırtılmakta, barışa gitmesi gereken ortam tümüyle kaosa sürüklenmek isteniyor.

Alevileri ayrıştırmanın aracına, ötekileştirilmekle kaosun ortasına sürüklemek istiyorlar. Bunu görüyoruz.

Aleviler yaşadıkları onlarca katliam ve provokasyona karşın bugün demokrasiyi yeniden inşa etmeye hazırlar. Bu nedenle demokratik siyasetin bütün kanallarıyla işlemesi için tüm örgütleriyle ayakta ve hareket halindedir.

Sivas davası hali hazırda bir kamu davası olarak sürüyor ve Uluslararası Mahkemelere taşınmıştır.

Sivas Katliamı davası bir demokrasi sınavıdır, insanlık davasıdır. Sivas davası bir vicdan davasıdır. Bu vicdan hepimizindir.

Demokrasiye, Laikliğe, insan hak ve özgürlüklerine olan ihtiyacımız ve geleceğimiz için buradayız.

O oteli tutuşturan perdeler hala yanmakta ve bu yangına seyirci kalmamak, geleceğimizin bu karanlık ellerin yaktığı ateşe, provokasyona teslim olmaması için alanlardayız.

Katledilen ekosistemin hakkı için buradayız.

Sokak ortasında, evlerinde öldürülen kadınlar için buradayız.

Tarikat yurtlarında, karanlık şeyhlerin ellerinde tecavüze uğrayan çocuklarımız için buradayız.

Cinsel eğilimleri yüzünden ötekileştirilen LGBTİ’li bireyler ve işkenceye uğrayanlar için buradayız. Sanat için, müzisyen için, Boğaziçili gençler için buradayız.

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz.

Bu katliam Yargıtay kararında “Cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye yönelik olduğunu” yönündedir. Bunu sadece Aleviler söylemiyor. Bu katliam bir karanlık eldir ve Demokrasimizi elimizden tümüyle çalmak için bizi bölmeye, parçalamaya, ayrıştırıp ötekileştirmeye çalışıyor.

Demokrasi cinayeti işlenen lanet otel, bugün insanlığın yüzkarası olmaya devam ediyor. Devlet, o oteli; insanlık suçu işlenen bir yer olduğunun delili olarak göstermekten kaçınıyor. Katliamın ruhunu o otelin karanlık dehlizlerinde sürdürmeye devam ediyor. Orası şimdi bir kebap yenen restorandır.

Aleviler o otelin neye dönüştürülmesini istediler biliyor musunuz? Utanç Müzesine!

Sivas katliamından ders çıkarmayan vicdansızlık vicdan sızlatmaya devam ediyor.

Demokrasi, hak ve özgürlükler için bir araya geldiğimiz bu meydan şimdi Alevilerin hak ve adalet talep ettiği meydan olarak görünüyor. Ancak bu hak ve adalet talebi hepimiz içindir.

Dava sanıklarının Almanya ve Türkiye’de aranmalarına rağmen, yaşadıkları bilinmesine rağmen, bulunamaması hukuki bir mesele olmaktan daha ötedir. Bu bizim her an toplu ya da tek tek öldürülebileceğimizi göstergesidir. Katilleri ödüllendirmektir.

Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu insanlık suçunun aydınlanması için mücadelemiz devam edecektir.

2 Temmuz Sivas’ ta katledilen Carina Cuanna, Thedora Thuys adının bir sokakta yaşaması için Bodrum Belediye Başkanlığınca verilen sözün yerine getirilmesini ve Cemevi inşaatının bir an önce başlamasını istiyoruz.

“Bu Sesi Çok Arttırmamız, Çoğaltmamız Gerekiyor.”

Anmaya katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise bundan sonra Sivas katliamı gibi olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek “Demokrasi ve insan hakları mücadelesi bu topraklarda yüzlerce yıldır devam ediyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler bunu katliamlarla yapmaya çalışıyorlar. Burada tabi mezhep meselesi ön planda ama şiddetin hedefinin olmadığını hepimiz görebiliyoruz. Bu insanların hedefi bu olaylarla ülkemizi karıştırmak ve bundan nemalanmak. Biz bunun farkındayız. Bunun bir daha yaşanmaması için bu anıyı canlı tutmak zorundayız. Bunu da sizler çok iyi yapıyorsunuz. Bu kalabalıkların çok daha fazla olması lazım. Bu sesi çok arttırmamız, çoğaltmamız gerekiyor. Ben buna inanıyorum, o zaman ancak başarıya ulaşabiliriz.” dedi.

Konuşmalarından ardından katledilen canların fotoğraflarının olduğu afiş önüne karanfiller konuldu, bağlama eşliğinde deyişler söylendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.