Bodrum Gündem

Tırhandil Cup başlıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında kaybettiğimiz değerli tekne ustası Kıvırcık lakaplı Mustafa Cengiz anısına 3-4 Temmuz tarihleri arasında “Tırhandil Cup” yelken yarışları yapılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan yarışlara katılacak denizcilere başarılar diledi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Bodrum tırhandillerinin geleneksel üretimini sürdürmek için düzenlenen organizasyonların çok önemli olduğuna değinerek, BODTO olarak bu değerlerin sürdürülebilirliği için coğrafi işaret çalışmaları yaptıklarını bildirdi. Başkan Kocadon “Bölgemiz hem Bodrum Guleti ve Bodrum Tırhandili için çok iyi ustalar yetiştirtirdi. Gelecek nesillere bu geleneği aktarmak adına bu tür organizasyonların artması gerekmekte. Biz Bodrum Ticaret Odası olarak Bodrum Guleti ve Tırhandili için coğrafi işaret başvurularımızı yaptık; şuan için başvurumuz değerlendirme aşamasında, umuyorum ki yakında bu konuda güzel haberler paylaşacağız.” diyerek Tırhandil Cup yarışlarına katılacak tüm denizcilere başarı dileklerini sundu.

BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan ise Tırhandil Cup’ın organizasyon komitesinde yer aldığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: “Bodrum Ticaret Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilecek yarışlar, Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi tarafından düzenleniyor. Yarışa katılacak tırhandillere, Milta Bodrum Marina ev sahipliği yaparken, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları -kendi yayını olan- “Bodrum’un Gayıkları” kitaplarından hediye edecek. Bu kültürü korumak adına Tırhandil Cup’ı uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Yarışlara katılacak tüm denizcilere başarılar dilerim. Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.