Bodrum Gündem

Senfoni orkestrası isteklerini müzikle dile getirdi

Senfoni orkestrası isteklerini müzikle dile getirdi
03.07.2021
0
A+
A-

 

2008 yılından bu yana kendi aralarında bir araya gelerek Bodrumlu sanatçı Numan Pekdemir öncülüğünde kurmuş oldukları Bodrum Oda Orkestrası ile Güney Kore’de ve Yurt içinde pek çok konser veren grup bu defa farklı bir etkinliğe imza attılar.

Bodrum Gündem Haber

Haziran ayı Bodrum Belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada Belediye öncülüğünde Bodrum’a bir Senfoni Orkestrası kurulma zamanının geldiğini belirten ve konuyla ilgili bir brifing vermek istediğini söyleyen Numan Pekdemir, Başkan Ahmet Aras’ın daveti üzerine geçtiğimiz Cuma günü beşli grubuyla Herodot Kültür Merkezinde bir brifing ve sonrasında da mini bir konser verdi. Programda Mozart, Kodallı ve Brahms’ın eserlerinden bölümler seslendirildi.

Halkında katıldığı etkinlikte Numan Pekdemir konser öncesi yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi ‘’ Bu davetleri için Sayın Başkan ve Meclis Üyelerimize teşekkür ederiz. Bilindiği gibi 13 senedir Bodrum Oda Orkestrası olarak buralarda çok sayıda konserler verdik. Artık Bodrum’a Senfoni Orkestrası kurulması zamanı geldi. Bu konuyu Başkanımız Ahmet Aras ve bazı Meclis üyelerimizle konuştuk hepsi sağ olsunlar olumlu bakıyorlar. Bugün burada çok küçük bir grup olarak yer aldık. Bu grubun biraz daha genişletilmesiyle ilk etapta 20 kişilik yaylı çalgılar orkestrası oluşturulur. Sonrasında da İzmir’den ve Muğla’dan davet edilecek nefesliler ile Yaz-Kış Bodrumda ayda iki Senfoni orkestrası konseri yapılabilir. Elbette bu konu on dakikalık anlatımla çözümlenemez. Yetkili kurullarda da konuşarak ve muhtemeldir ki bizlerinde görüşü alınarak sonuçlandırılır. Hep söylüyorum sanat aydınlıktır ışıktır ve göreceksiniz Bodrum’un Senfoni Orkestrası Bodrum’a çok yakışacaktır’’.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.