Bodrum Gündem

Dibeklihan’da söyleşiler film gösterisi ile devam ediyor

Dibeklihan’da söyleşiler film gösterisi ile devam ediyor

Dibeklihan söyleşileri 7 Temmuz Çarşamba 21:00’de Gülten Taranç ile ve ”Yağmurlarda Yıkansam” film gösterimi ile Orhan Kemal Meydanı’nda devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

”Yağmurlarda Yıkansam” filmi Gülten Taranç’ın yönetmenliğini üstlendiği ve çekimleri İzmir’de gerçekleştirilen bir film, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan bir yapım. Film 1 saat 27dakika sürüyor.

Gülten Taranç 1990’da İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2015’de prodüksiyon şirketini kurdu. 2017’de Marmara Üniversitesinde sinema-tv alanında yüksek lisansını tamamladı. Banka kredisi desteği ile aldığı ekipmanla çektiği ve kadına şiddeti konu alan Yağmurlarda Yıkansam isimli filmi ile 2016’da 53. uluslararası Antalya Film Festivalinde İzleyici Ödülü aldı. 2020 yılında üçüncüsü düzenlenen Kadın Yönetmenler Festivali’nin direktörlüğünü yaptı.

Yönetmen: Gülten Taranç

Senarist: Gülten Taranç, Çağla Canbaz

Oyuncular: Murat Ergür, Engin Benli, Yeliz Tozan

Filmin Konusu: Gamze Türk toplumunun çok da yabancı olmadığı aile içi bir trajedi ile annesini kaybetmiştir. Büyük bir boşlukta kalan ve yaşam savaşını sürdüren Gamze için bu travma atlatması kolay olmayan bir mücadeleye dönüşecektir. Hale ise otuzlu yaşlarının ortasında, sevgilisi Engin’den sürpriz evlenme teklifi alan bir kadındır. Fakat geçmişinin izleriyle hesaplaşamadığı için Engin dâhil herkesten kaçmaya başlar. Bu iki kadın ortak bir çıkış noktası bulabilecek midir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.