Bodrum Gündem

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aile içi ve kadına yönelik şiddete karşı sürdürülen mücadelede haklarında birden çok tedbir kararı bulunan vakalara yönelik izleme ve değerlendirme toplantılarına başladı.

Bodrum Gündem Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürü Seyfi Bozçelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların birincisi İl Müdürlüğü toplantı salonunda Kadın Hizmetlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Kuduret Gültaş, Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü E. Ebru Bozçelik, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nilüfer Topkıran, Psikologlar İrfan Küçük ve Gülizar Kaşıkara’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, birden çok müracaatı bulunan ve tekrarlayan vaka dosyaları değerlendirildi. Yapılan analizlerde; şiddet döngüsünün hem mağdura hem de uygulayana göre farkındalık yaratılmasının kavratılması, Şiddet uygulayanın kültürel yapı, çevre, geçmiş yaşam öyküsü ve aile ilişkileri bütünlüğü içinde değerlendirilmesi, ekonomik nedenler ve kişilerin içinde bulunduğu kültürel farklılıkların göz önünde bulundurulmasının önemine vurgu yapıldı.

Şiddet vakalarında tekrarın önlenebilmesi için, risk faktörlerinin mağdurun kuruma ilk müracaatının tespit edilmesinin gerekliliği ve bu tespitler çerçevesinde oluşturulacak müdahale planı ve bu plan çerçevesindeki izlemelerin yapılması kararlaştırıldı.

Toplantının sonunda İl Müdürü Seyfi Bozçelik; “ilimizde tüm paydaşlarla birlikte sıfır tolerans ilkesiyle bu çalışmaların eksiksiz ve aralıksız sürdürüleceğini, etkin ve kalıcı bir müdahale için şiddetin nedenlerine, mağdura yönelik koruyucu hizmetlere ve şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbirlere odaklanılması gerektiğinin önemini belirtti.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.