Bodrum Gündem

Milas Çevre Yolu, Turizm Sezonu Sonunda Başlanacak

Milas Çevre Yolu, Turizm Sezonu Sonunda Başlanacak

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; Milas Çevre Yolu inşaatı ile ilgili olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına verdiği soru önergesine verilen yanıta göre yolun Turizm sezonu sonunda başlanacağını belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Milletvekili Özcan yaptığı açıklamada “Bugünkü Milas Çevre Yolu 1980’li yılların başında yapılmıştır. Bu yol aynı zamanda Bodrum-İzmir bağlantısını sağlayan yoldur. Hem Milas’ın nüfusu, hem bölgenin nüfusu, hem de son yıllarda bölgede Turizm hareketliliğinin artması ile birlikte bu yol yükü kaldıramaz hale gelmiştir.” dedi.

Bu yolun yükünü artıran en önemli nedenlerden birinin de Güllük Limanına maden taşıyan büyük tonajlı kamyon ve tırlar olduğunu ve artık bu yoğunluğu taşıyamayan çevre yolu bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Özcan “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına verdiğim soru önergesine verilen yanıtta umut verici ve sevindirici bir gelişme oldu ve yolun Turizm sezonu sonunda yani sonbaharda başlanacağı ifade edilmektedir. Bu durumdan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar