Bodrum Gündem

Başkan Aras’a Teşekkür ve Bravo!

Uzun süredir Bodrum’da inzıvaya çekilen ünlü halk ozanımız Rahmi Saltuk’a gereken değerin verilmediğini ve gereken ilginin gösterilmediğini anlatan ve bu nedenle Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı kınadığımı vurgulayan bir yazıyı dün aynı sütunlarda kaleme almıştım.

Yine dün akşama doğru telefon çaldı. Açtım, karşımdaki, “Ben, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, nasılsınız Fatih bey?” diye son derece nazik bir tonla konuşan Başkan Aras idi.

Öncelikle Rahmi Saltuk ile ilgili olarak kendisine bugüne kadar hiç bir şey söylenmediğini vurgulayarak, “Fatih bey, biz Türkiye’de müzik sanatçılarına en çok destek veren belediyeyiz. Kaldı ki, böylesine önemli bir üstadımıza bir yanlış yapmamız söz konusu olabilir mi?” dedi ve ekledi:

“Rahmi abi ile bizzat ben ilgileneceğim.”

Başkandan önce meclis üyesi Mustafa Coşkun da aramış, “Türkiye’de müzik sanatçılarını bizim başkan kadar koruyup kollayan başka bir başkan yoktur…” diyerek önemli bir detay da vermişti:

“Fatih bey, örneğin sokak müzisyenleri için başkanın zabıtalara kesin emri var; ‘Asla müdahale etmeyeceksiniz’ diye. Hatta bu konuda bazı dükkan sahipleri şikayetçi oldu, ama başkanımız onlara hiç kimsenin dokunmasına müsaade etmedi.”

“YILBAŞINDA HEPSİNE”

Başkan, müzisyenlere nasıl destek verildiğini anlatırken mütevazı davranıp bu detayı söylememişti. Bunu hatırlatıp, “Peki bu tavrınız sürecek mi?” Sorusunu yönelttim. Başkan, “Olur mu Fatih bey tabi ki” diyerek şöyle devam etti:
“Müzik sanatçıları, sahne sanatçıları konuları, benim en çok hassasiyet gösterdiğim konulardır. Onlardan desteğimi hiç bir zaman çekmediğimiz gibi, Pandemi döneminde Türkiye’de müzik sanatçılarına ilk ve bölge büyüklüğümü,ze en geniş kapsamlı desteği biz vererek örnek belediye olduk. Örneğin yılbaşında bile istisnasız bütün müzik sanatçılarına da kısa kısa performanslar yaptırıp, sadece yılbaşı için her birine 500’er lira destek verdik. Sokak sanatçıları ekmeğini sokaklarda kazanıyor. Onların kazanacağı üç-beş kuruşu kazanmalarına kimsenin engel olmasına müsaade etmem.”

PANDOMİMCİLERE ÖZEL YER!

Başkan bunları söylerken ses tonuyla o kadar inanarak konuşuyordu ki, gerçekten bu duyarlılığından dolayı mutlu oldum.

Başkan Aras bununla da yetinmemiş. Basın Müşaviri Selçuk Şimşek, başkanın akşamları gösteri yapan pandomim sanatçılarına ücretsiz olarak caddelerde gösterilerini yapacakları yerleri tespit ettirdiğini söylemişti. Onlar da özgürce gösterilerini yapıyorlar ve asla engel olunmuyormuş.

ALEVİ MESELESİ

Yazımda başkana alevilerle bir sorunu olup olmadığını sormuştum. Doğrusu başkan en çok buna alınmış. Bu alınma da şu sözleriyle ifadesini buldu:

“Fatih bey hele benim gibi özellikle bu konuya çok büyük hassasiyet gösteren birisi için bu mümkün olabilir mi?

Doğrusu o sorunuza çok üzüldüm. Size sadece bir örnek vereyim, benim yardımcım Alevi’dir!”

ECEVİT VE DEMİREL DE BÖYLE YAPARDI!

Başkan Ahmet Aras ile konuşmamız, sonlanırken, bizzat kendisinin arayarak açıklama yapmasının çok önemli ve kıymetli olduğunu belirttim. Konuşmamız, dostça başlamıştı, dostça sona erdi.

Aklıma 12 Eylül öncesi yıllar geldi. O dönemde rahmetli Bülent Ecevit de ve rahmetli Süleyman Demirel de böyle yaparlar ve gazetecileri bizzat arayarak soru işareti bırakmazlardı.

Şimdi ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi, AKP tayfası en büyüğünden en küçüğüne kadar birer kibir abidesi mübarekler.

Nerdeee böyle hassasiyet gösterip de arayacaklar! Onların işi gücü sadece kendi beslemeleri yandaş medya ile öpüşüp koklaşmak!

Başkan Ahmet Aras, konuya hassasiyet gösterip bizzat aradığınız için, önce okurlarım ve kamuoyu adına teşekkür ediyorum. Ayrıca müzik ve sahne sanatçıları için gösterdiğiniz büyük hassasiyet için de, beş yıldızlı bir “Bravo” diyorum.

Ama yanlış gördüğümüz herhangi bir şeyde kalemimizin ucunu daima sivri tutacağımızı da bilmenizi istiyorum.

10 Temmuz 2020-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Reyhan Banakis dedi ki:

    Biraz da bizim sorunumuzla ilgilenirseniz memnun oluruz.Gümbet belediye marinasına giden yolun durumundan ,belediye başkanının haberi yok mu acaba.Karanlık ve çöp içinde.özel mülk bir şey yapamıyoruz diyorlar.özel mülkü otopark yapmışlar,peki otoparkların belli bir standandartı yokmudur.temizlik gibi ,aydınlatma gibi,yolu düzeltme ve araç park yerlerirni belirleme gibi.yoksa yolun başına gişeyi koyup hiçbir hizmet vermeden para kesmek yeterlimidir.ayrıca günlük tur teknelerinin kalktığı iskeleler rezalet.her gün yüzlerce turist bu çöpleri ve köhneliği görüyor.Gece karanlığında yol kenarında içenler,çekenler oluyor.karanlıkta tehlikeli ve ürkütücü bir ortam oluşuyor.