Bodrum Gündem

Erdoğan İktidarını Başta Bu Hemşehrileri Olmak Üzere Tüm Kadınlar Bitirecek!

Bugün Halk Tv’de Serhan Asker’in Görkemli Hatıralar programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de, Rize’nin Fındıklı İlçesindeydi.

Fındıklı, Deniz Gezmiş‘in can yoldaşlarından Cihan Alptekin‘in  de doğup büyüdüğü yer.

Gericiliğin değil, aydınlık insanların ışık saçtığı bir yer Fındıklı. Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da CHP’li.

Rahmetli Kazım Koyuncu adına yapılan Sanat ve Kültür Merkezi ise ilçenin adeta incisi.

Doğası ise tabiatın bir sanat eseri.

Yiğit Kadınlar…

Programda Fındıklı’nın yiğit kadınlarının korosuna, kadınlı erkekli tepilen horonlarına baktığınız zaman, “İşte Türkiye’nin gerçek görüntüsü bu, Edirne’den Ardahan’a kadar işte bu kadınlar Erdoğan’ın ve AKP’nin iktidarına son verecek!” diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz.

Bu horon tepen, koroda türkü söyleyen kadınlarımızın mesleklerinden bazılarını sayayım:

“Öğretmen, esnaf, ev kadını, çiftçi, servis şöförü, belediye memuru vs. vs.”

İşte tüm ülkemin gerçek kadın manzarası budur ve bu manzaranın cesur kadınları,  AKP iktidarını da sandıklarda eze eze bitirenlerin başını çekeceklerdir.

Ülkemin kadınlarını;

“Tekirdağlı avukat Makbule, Bodrumlu çiftçi Hanife, Karadenizli lokantacı Nesrin, şöför Ayşe;  hırsız müteahhitlere ve politikacılara direnen Rize İkizdereli çevre eylemcisi Fatma nineler, Ayşeler;  Mardinli pazarcı Merve, İstanbullu çöpçü  Süheyla, Profesör Ayla; Ankaralı terzi Filiz, memur Nihal; Adanalı tarım işçisi Kiraz, Almanyalı aşı mucidi Profesör Özlem, Hataylı eczacı Oya, Merzifonlu pilot Sevda, İzmirli polis Şenay, Boğaziçi eylemcisi Kadıköylü Sevilay, çocuğunu okula hep yarı tok gönderebilen Balçovalı Esra, hapisle tehdit edilen İstabullu politikacı Canan, erkekliklerinden utanmadan, ‘Daha başına neler gelecek’ diye saldırıyla tehdit ettikleri Sakaryalı politikacı Meral” diye sayarsanız; tüm gericilerin ve de iktidardakilerin tüyleri diken diken olacaktır.

Çünkü onlar da çok iyi bilir ki, kadın elini beline koyarsa kendi sonları yakındır!

Ve kadınlarımız ellerini bellerine koydular…

Sen kadınların güvencesi İstanbul Sözleşmesi‘ni kaldırırsan, Cumartesi annelerini polis gücüyle dağıtırsan, barışçıl sokak gösterisindeki kadınları coplatıp, gazlayıp bir de yerlerde sürüklersen, İşyeri katliamına kurban giden 301 Somalı madencinin eşlerini, çocuklarıyla beraber şap gibi ortada bırakırsan, toprağın ve doğanın gerçek sahipleri kadınların hırsız müteaahhitlere direnişine polis copu ve gazla karşılık verirsen, onbinlerce kadını pazar artıkları toplamak zorunda bırakırsan, milyonlarca kadını iş bulma kurumu önünde umutsuzca bekletirsen, işi gücü bırakıp elin hanzolarını kadının kılık kıyafetine karıştırtıp bir de o karışan hanzolara yol verirsen, kadın ve çocuk tacizcilerine yasal boşluk açarsan, kadınlar ellerini beline koymasın da kim koysun?

Tekrarlıyorum; Türkiye’nin kadınları artık ellerini bellerine koymuşlardır! Siz de ilk seçimde bir daha gelememek üzere yolcusunuz!

Sizin “Çok kültürlü!” jargonunuzla söyleyeyim:

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz!

11 Temmuz 2021-Pazar-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.