Bodrum Gündem

Bodrum sokaklarında gazete, kitap ve broşür dağıtımı yasak

Bodrum sokaklarında gazete, kitap ve broşür dağıtımı yasak

Önümüzdeki yılın ilk aylarında olası bir erken seçim için siyasi partiler sahaya inerek halkla bir araya gelmeye başladı. Ancak Bodrum’da Türkiye İşçi Partisi’nin seçim çalışmaları kapsamında “TİP’e katıl” başlığı altında tanıtım, kitap, dergi ve broşür gibi dokümanların dağıtılacağı stant koyma talebine izin verilmedi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

TİP olası bir erken seçim için saha çalışmalarını artırarak halkla bir araya gelmek adına ülkenin birçok kentinde stantlar kurarak yurttaşlara broşür dağıtabilirken, Bodrum Kaymakamlığı Bodrum’da kitap ve broşür dağıtımına Covit-19 tedbirleri gerekçesiyle izin vermedi.

Türkiye İşçi Partisi İlçe Başkanı Ömer Tan Kopuz tarafından izin almak için Bodrum kaymakamlığına verilen 8 Temmuz 2021 tarihli dilekçelerinde; 12 Temmuz ile 30 Temmuz tarihleri arasında Cevat Şakir Caddesi Çarşı Cafe önünde ve Turgutreis Sevgi yolu üzerinde “TİP’e katıl” başlığı altında tanıtım, kitap, dergi ve broşür gibi dokümanların dağıtılacağı stant koyma talebinde bulunulmuş. Ancak Bodrum Kaymakamlığı TİP’in bu talebine Covit-19 Salgın hastalığının bitirilmesi ve yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirlerinin aksatabileceği öngörülerek izin verilmediği yönünde yanıt vermiş.

Diğer partiler gibi yasal bir platformda seçim çalışması yapacaktık…

Türkiye İşçi Partisi İlçe Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Çetin “TİP’e katıl” başlığı altında diğer partiler gibi, olası bir erken seçim çalışması yapmak üzere Bodrum Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bodrum Kaymakamlığına “TİP’e katıl” başlığı altında tanıtım, kitap, dergi ve broşür gibi dokümanların dağıtılacağı stant koyma talebinde bulunduk. Amacımız AKP, CHP ve diğer partiler gibi bizler de yasal bir platformda, olası bir erken seçim çalışması yapmak istiyorduk. Ancak Bodrum Kaymakamlığı; ‘İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kovid-19 salgınının bitirilmesi ve yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirler alınmaktadır. Dilekçenizde belirtilen standartların kurulacağı yerlerin ilçemizin en yoğun Meydan ve caddelerden olması sebebiyle Turizm sezonunun da göz önünde alındığı cadde ve meydanlarda insan sirkülasyonu fazla olacağından pandemi kurallarına uyulamayacağı pandeminin yayılmasını durdurmak için alınan tedbirlerin sekteye uğrayacağı değerlendirilmektedir. Yukarıda anılan sebeplerden dolayı söz konusu stand kurma talebiniz kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir.’ İfadelerinin yer aldığı bir yanıt verdi. Bu hukuksuz ve anti demokratik uygulamayı halkımızın ve Bodrumluların bilgisine sunuyoruz…” dedi.

Türkiye İşçi Partisi’nin seçim çalışmalarına izin verilmemesi emsal olacağından, diğer partilerin de Bodrum sokaklarında seçim çalışmalarını yapamayacakları, gazete, dergi, broşür ve kitap dağıtamayacakları anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.