Bodrum Gündem

Bodrum merkezdeki mağaza yangını korkuttu VİDEO HABER

Bodrum’da çarşıda bulunan bir giyim mağazasının geri dönüşüm için biriktirilen karton kutularının bulunduğu bölümde çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çarşı Mahallesi Cevat Şakir Caddesi üzerinde bulunan mağazanın karton ambalaj kutularının toplandığı kapalı alanda bilinmeyen nedenle başlayan yangın içeride bulunan personel, küçük çocukları ile alışveriş yapan müşteriler ve çevre esnafına korkulu anlar yaşattı.

Mağazanın arkasındaki alanda başlayan yangın kısa süre içinde üst balkona sıçradı. Çevrede bulunan esnafın içeriye haber vermesi ve mağazada bulunan duman dedektörlerinin devreye girmesi ile bir facianın eşiğinden dönüldü.

Yangının başlamasının ardından iki dakika içinde itfaiyenin ve emniyet güçlerinin olay yerine intikal etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken emniyet güçleri de olay yeri güvenliğini sağlamaya çalıştı. Çıkan yangında 33 yaşındaki Ayşe isminde kadın bir mağaza çalışanının mağaza içinde bulunan yangın söndürme ekipmanından çıkan sıcak su nedeniyle karın ve bacak bölgesinde yanık meydana gelirken genç bir erkek çalışan da dumandan etkilendi. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Tutuşan klima ünitelerinin gürültülü bir şekilde patlamasıyla mağaza çalışanları ve caddedeki vatandaşlar, panikle koşarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştı.

Yangının bulunduğu alandaki tüpleri ve motorsikletlerin dışarı alınmasına destek olan Ercan Erdoğan yaşadıklarını Bodrum Gündem’e şöyle anlattı “Ben caddeden geçiyordum. Arkadaki kartonların yandığını gördüm, dumanlar çıkıyordu. Koşturup oradaki tüpleri almasaydım onlar da patlayacaktı. Kimse müdahale etmedi benimle beraber. Bir kaç kişiye seslendim ve yangın yerinde bulunan tüpleri ve motosikletleri aldık yangın alandan uzaklaştırdık.” Dedi.

İtfaiye görevlilerinin yoğun çabasıyla yangın söndürüldü. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme yapıldı.

Yorumlar

  1. Ercan Erdoğan dedi ki:

    Geçmiş olsun diyorum..