Bodrum Gündem

Milas İkizköylüler Orman Katliamına Karşı Nöbette

Milas İkizköy Akbelen mevkiinde gerçekleşen kesime köylüler karşı çıkıyor. Köylüler süreç içinde ormanın tamamının kesilerek kömür alanı yapılmak istendiği iddia ediliyor…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Milas İkizköy Akbelen mevkiinde bu sabah erken saatlerde yaklaşık 30 civarında ağaç kesildi. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve bölge köylüleri, adeta katliama dönüşen ağaç kesimlerin termik santralinin kömür ihtiyacını karşılamak amacı ile başlatıldığını iddia etti. CHP Milletvekili Suat Özcan “Yaklaşık 30 ağaç kesilmiş. Anladığımız kadarı ile bu bir deneme. Kesim yapıyorlar ve eğer köylülerden ve yurttaşlardan tepki gelmez ise kesimlere devam ediyorlar. O nedenle bizler köylülerimiz ile birlikte tepkimizi dile getirmek için buradayız. Ormanlarımızın katledilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz…” dedi.

Su ve orman olmaz ise çok para kazansanız neye yarar…

Suat Özcan kesilmiş bir ağacın yanında şu açıklamayı yaptı; “Termik santrale kömür sağlaması amacıyla buradaki ormanın ağacı kesilerek kömür alanı yapılmak istenmektedir. Birkaç yıldır İkizköylülerimiz, Karadamlılarımız ve bölgedeki köylülerimiz toprağı, suyu, ağacı, meyvesi ve kültürü ellerinden alınmak isteniyor. Bu nedenle de orman içinde nöbet bekliyorlar. Onlar ağaçlarının kesilmesini istemiyorlar. Sadece ağaçların kesilmesi ile kalmayacak, böyle devam ederse köylerde kalkacak. Ağaç kesiminin ardından köylerine sıra gelecek evlerde sıra gelecek bahçelerine sıra gelecek hayvanlarının beslenme alanlarına sıra gelecek ve buralarda yaşam sona erecek. O nedenle biz bu ağaçların, ormanların kesilmesini katledilmesini istemiyoruz. Ormanlar yok olursa susuz kalacağız. Susuzluğumuzun çaresi ormanlar ağaçlar. Daha sonra para kazanmışsınız, daha çok kazanmışsınız neye yarayacak. İlgililerin bir an önce bu ağaç kesiminden vazgeçmesini istiyoruz. Sadece biz değil köylüler de istiyor…”

Köylüler ormanlarına sahip çıkıyor…

Köylülerin artık ağaç katliamı karşısında nöbet tutmaya başladıklarını ifade ederek, İkizköy’de yaşamını sürdüren köylü kadın isyanını şöyle dile getirdi; “Biz ormanımızı, yaşam alanımızı, doğamızı çamımızı, nefesinizi vermek istemiyoruz. Biz sonuna kadar mücadeleyi yapacağız. Ben Sabah bir kalktım saat 5 buçukta ormanı kesiyorlar. Aradım arkadaşları, ‘Arkadaşlar gelin ormanımız gidiyor!’ dedim. Biz vermek istemiyoruz biz doğamızı, burada bak yılanımız var koca bağımız var. İçinde her şeyimiz var. Kendiniz biliyorsunuz bu doğada kaç tane mahluk barınıyor. Biz doğamızı vermek istemiyoruz, biz ormanlarımızı kestirmek istemiyoruz Lütfen duysunlar sesimizi…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.