Bodrum Gündem

Halkın Kurtuluş Partisi’nden İkizköylülere destek ziyareti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda termik santral nedeniyle kesilmek istenen ağaçlar için köylülerin direnişine destek ziyaretinde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

HKP üyeleri, ziyaret sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün portesinin ve ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ sözünün yazılı olduğu bayrak ve “Sermaye Gölgesini Satamadığı Ağacı Keser”, “Kahrolsun Doğa Düşmanı Parababaları Düzeni”, “İnsan Doğadan Uzaklaştıkça Kalbi Katılaşır” yazılı döviz açtı.

Tahribatların Bir Yenisi Burada Yaşanıyor

Ziyarette HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.  Çolak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün bu cırcır böcek sesleri altında, bu çam ağaçlarının gölgesi altında emekçi halkımız Milas İkizköylülerimiz çok saygın bir mücadele yürütüyorlar. Bu mücadele aslında bu ülkede yenide başlamıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmiş, geçmiş en vurguncu, en talancı, en doğa düşmanı, en çevre düşmanı, en yeşil düşmanı AKP’giller iktidarının bugüne kadar yapmış olduğu tahribatların bir yenisi burada yaşandığı için bu mücadele gündeme geliyor.

Mücadele İkizköy’de Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Kazdağları’nda da bu güzelim ormanlarımızı Kanadalı parababalarına peşkeş çektiler. Orayı perişan ettiler. Dünyanın en güçlü, en yoğun oksijen merkezi olan Kazdağlarını yıktılar. Ağaçları kestiler, endemik bitkilere zarar verdiler, hayvanlara zarar verdiler. Oradaki ceylanların barınacak yeri kalmadı. Ama aradan aylar geçti Kanadalı o alçak şirket istediği kârı elde edemeyeceğini gördükten sonra kaçıp gitti. Orada da saygın bir mücadele vardı. O mücadele İkizdere’de sürdü, şimdi de İkizköy’de devam ediyor.

Bu Mücadeleye Kayıtsız Kalamayız

Analarımız, Ninemiz, Necla Bacımız, Hocamızın örgütlü birlikteliği, köylülüğün doğasından kaynaklanan imece yöntemi ve kollektif bir mücadelesiyle bu talana karşı direniyor halkımız.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak bizde bu direnişe, bu saygın mücadeleye kayıtsız kalamayız, kalmadık. Kazdağlarında da günlerce nöbet tuttuk. Sadece orman talanıyla da yetinmeyen AKP’giller’in Eğirdir Gölü’nde yapmış olduğu tahribata, Salda Gölü’nde yaptıkları vurguna ve tahribata karşı da mücadele yürüttük. Davalar açtık.

Haksızlıkların Üstüne Üstüne Gitmek Zorundayız

Biraz önce arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, hukuki anlamda ciddi kazanımlar elde edilmiş. Kendilerini kutluyoruz. Sadece fiili mücadele yetmez. Ortadaki haksızlıkların, kanunsuzlukların üstüne üstüne gitmek zorundayız. Bunu yaparsak kazanımlar elde ederiz. Gelecek kuşaklara bir doğru miras bırakmış olabiliriz. Halkın Kurtuluş Partisi olarak, bu ülkenin en çevreci, en doğasever, en hayvansever partisi olarak Türkiye’nin her tarafındaki bu mücadelelerin yanında olmaya devam edecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.