Bodrum Gündem

İktidardan destek alan tek CHP’li Başkan

Başkan Aras, Fatih Güllâpoğlu’na Anlattı-1

Bodrum İçin Müthiş Güzel Haberler Var ve İktidar da Destekliyor!

Bayramın bitiminde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile, Bodrum’un hayati sorunlarını konuştuk. Doğrusu ya, duyduklarımı, “Müthiş güzel haberler” diye değerlendirmek hiç ama hiç abartı değil. 2022 yani, önümüzdeki yılın sonunda, Bodrum, deniziyle birlikte gerçekten bir başka olacak.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile, kaçak yapılaşmanın çözümünden, doğal gaza; arıtma tesislerinden, su sorununun çözümüne kadar yığınla çözüm bekleyen sorunları konuştuk.

Şimdi bu güzel haberleri başlıklandırarak sizlerle paylaşayım:

KAÇAK YAPILAŞMA SAVAŞINI İKTİDAR DA DESTEKLİYOR!

Bodrum’u, Bodrumluktan hızla çıkartan en önemli sorun, kuşkusuz ki kaçak yapılaşma. Başkan Aras, 5 bine yakın kaçak yapılaşma tespit ettiklerini ve bunlardan 500’ünün çoğunu kendi sahiplerine yıktırdıklarını söyledi. “Peki büyük inşaat firmalarınınkiler?” diye sorduğumda, “Örneğin NEF dahil çok sayıdaki büyük inşaat firmasının, hem site hem de otel yapılanmalarında  tespit ettiğimiz tüm kaçak bölümleri yıktırdık…” cevabını verdi.

Ama beni sevindiren en önemli açıklaması, “Peki iktidara rağmen bunu yapabiliyor musunuz?” sorusu üzerine geldi:

“Çevre Bakanı Murat Kurum bana kaçak yapılaşma konusunda büyük destek veriyor. Kaçak konusunda en küçük bir firma ya da kişi ayrımı yok. Kendisiyle son derece iyi ilişkiler içerisindeyiz ve verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum…”

DESTEK ALAN TEK CHP’Lİ BAŞKAN!

AKP İktidarının; İstanbul, Ankara ve daha bir çok şehirde CHP’li başkanlara nasıl köstek olduğunu bildiğimizden, bu durum beni hem şaşırttı, hem de sevindirdi.

Kolay mı? Ahmet Aras, artık iktidarın desteğini alan tek CHP’li başkan konumunda!

KAÇAK YAPILAŞMA DURDU

Aras devam etti:

“İnanır mısınız; kaçak yapılaşma yüzde 99 durdu. Şimdi kimse cesaret edemiyor; çünkü kararlılığımızı görüyorlar.

Sezon bitince kaçak yıkımı işlerine yine aynı hızla devam edeceğiz. Bu kaçaklar sadece yeni yapılar değil. Örneğin, balkon genişletiyor, ya da oda ekliyor vs. ama bunları, sağolsunlar komşuları ihbar ediyor.

Tabi kaçak yapılaşmayla mücadele ederken bazı seçmenler de bize gönül koyuyorlar. Olsun, önemli olan Bodrum’un istikbali. Tekrar seçilmesem ne olacak? Hiç bir önemi yok.”

Başkanı böyle kararlı görünce, kendisini gönülden kutlamayı ihmal etmedim tabi.

YUNAN ADASI KOS BİLE RAHATLAYACAK!

Türklerin de sevdiği, Turgutreis’den Akyarları da geçen hattın hemen karşısındaki Kos adası, biyolojik arıtma olmadan, parçalama sistemi olan katı arıtma ve hatta hiç arıtmasız kanalizasyon atıkları nedeniyle çok müzdarip. Rüzgar onlara doğru eserse, bu kirliliği onlar yaşıyorlar, tersten eserse biz yaşıyoruz. Böylesine rezalet bir durum var.

Başkan Aras, Kos yöneticilerinin bu yıl da şikayetçi olduklarını, ama 2022 sonuna kadar bu sorunu kökten çözeceklerini ve bunu onlara da anlattıklarını söyledi.

Turgutreis topraklarında, tatilci kapasitesinin de hesap edilerek yapılacak büyük biyolojik arıtma sisteminin 2022 sonunda faaliyete geçeceğini söyleyen Aras, Turgutreis, Akyarlar, Gürece ve İslamhaneleri mahallelerinin de tüm kanalizasyon sistemlerinin bu arıtmaya bağlanacağını ve buralarda kanalizasyon borularının döşenme çalışmalarının aşama aşama başlatıldığını söyledi.

Halkın, çalışmalardan dolayı bozulan Turgutreis-Akyarlar yolu konusundaki şikayetlerini hatırlattığımda ise şunları söyledi:

“Fatih bey bir yolu defalarca yapıp bozma olayından kaçınıyoruz. Maalesef bu işler bitene dek bu sıkıntı yaşanacak. Ama sonrasında, her yer pırıl pırıl olacak, o deniz de gerçek saf temiz maviliğine kavuşacak, komşu Kos da huzur içinde olacak.

Üstelik arıtma tesisi, atık suyun yüzde 90’ını tertemiz olarak bize döndürecek; biz de bu suyu sulamada kullanacağız.”

25 Temmuz 2021-Pazar-Fatih Güllâpoğlu

YARIN: Su sorununun çözümü, doğal gaz ve yeni biyolojik arıtmalar…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Şadi Şık dedi ki:

    Çalışmaları göz boyama sadece,ben kendisine inanmıyorum,ormanı yakıp otel yapan Titanic’e bir yaptırım uyguluyormu,GölTürkbükü’nde ağaçlar kesilip otel yapan Hilton’a birşey diyormu,iyi tarafı belki Kocadon beyden belki bir tık iyidir,bana anlatmasın!!