Bodrum Gündem

Gümüşlük’te Festivalin konuğu Hollandalı North Sea String Quartet

Gümüşlük’te Festivalin konuğu Hollandalı North Sea String Quartet

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 26 Temmuz Pazartesi akşamı festivalin tarihi mekânı Antik Taş Ocağında Hollandalı North Sea String Quartet konseriyle devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Hollanda’nın en tanınan yaylı dörtlülerinden biri olan North Sea String Quartet, çok yönlülükleri ve kendi bestelerini doğaçlama ile birleştiren müzik anlayışlarıyla, caz, folklor ve dünya müziklerini bir araya getiriyor. Dörtlü, kemancılar Pablo Rodriguez ve George Dumitriu, viyolacı Yanna Pelser ve çellist Thomas van Geelen’den oluşuyor. Klasik müzik geçmişlerinin yanı sıra Güney Amerika, Avrupa ve Afrika halk müzikleri, caz ve doğaçlamaya olan ortak tutkularıyla, yenilikçi tekniklerini, 2018’de yayınladıkları EP’leri “Feldwerk”de yaylı çalgılar dörtlüsü olarak ortaya koyuyorlar.

Tam bir dünya müziği icra ediyorlar

Dörtlü, diğer sanatçılarla yaratıcı performanslar sergileme konusunda da oldukça usta. North Sea String Quartet, Concertgebouw Amsterdam ve Hollanda televizyon programı Podium Witteman’da sahne alan şarkıcı Lílian Vieira ile Brezilya müziği üzerine yaptıkları programla büyük övgü aldı. Grubu, Hollanda, Almanya ve İspanya’daki mekanlara götüren Amerikalı şarkıcı ve viyolacı Roland Satterwhite ile yaptıkları işbirliği, en son EP’leri Delta Blues’tan ilham alan “Songs for Flying” (2019) ile sonuçlandı.

Grup, şu anda gitarist Javier Infante ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri ilk albümleri ‘Electric Amazigh’i yayınlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Beşli, Kuzey Afrika, Kanarya Adaları ve Sefarad esintili bestelerinin prömiyerini Festival Canarias & Más Jazz Heineken’de 2020 yılında yaptı.

Kendi eserlerini seslendirecekler

Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile Gümüşlük’te Antik Taş Ocağında sahneye çıkacak olan North Sea String Quartet, meraklılarının karşısına kendi bestelerinden oluşan Ponteio, Snow Suite, Intergalactic coffee break, Bodin’s Waltz, Pasific, Choroesque, Indecisive, Isa y Tanganillos başlığını taşıyan bir seçkiyle çıkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.