Bodrum Gündem

Güney Koreli piyanist Kisuk Kwon festival kapsamında konser verecek

Güney Koreli piyanist Kisuk Kwon festival kapsamında konser verecek

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 29 Temmuz Perşembe akşamı Güney Koreli piyanist Kisuk Kwon konseriyle Zefirya Kültür Merkezinde devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi iş birliği ile sahneye çıkacak olan Güney Koreli piyanist, geçtiğimiz yıl Uluslararası İstanbul Orchestra’Sion Piyano Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştü.  Notre Dame de Sion ile karşılıklı gerçekleştirilen proje ile her iki kurumun yarışmasında birincilik kazanan yarışmacılar, bir sonraki yıl diğer projede bir konser verme imkânına sahip oluyor. Aktur A.Ş’nin destekçi olarak yer alacağı ve Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezinde sahneye çıkacak olan Kisuk Kwon, Bach, Schubert, Chopin, Liszt gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek.

Birçok ödül sahibi

1991’de Güney Kore’de doğan genç piyanist Kisuk Kwon, çalışmalarını halen Hochschule für Musik Detmold’da Prof. Dr. Ernst Klaus Schneider ile sürdürüyor. Piyano yarışmalarında aldığı çok sayıda ödül, Kwon’un sanat alanındaki seçkin dehasını da ortaya koyuyor.  “4. Uluslararası Piyano Yarışması İstanbul Orkestrası Sion 2020” (wfimc) birincilik ödülüne layık görülen sanatçı, 2019 yılında İtalya’da “Scriabin Uluslararası Piyano Yarışmasında” ikincilik ödülü, “Steinway Förderpreis” birincilik ödülü ve Massarosa Uluslararası Piyano Yarışmasında ise üçüncülük ödülüyle onurlandırıldı. Kendi memleketi olan Güney Kore’de ise Youngchang Music, Liszt, Beethoven, Chopin, Busan MBC gibi önemli müzik yarışmalarında dereceler elde eden Kisuk Kwon, Citta di Orchestra Grosseto, İstanbul Orchestra Sion ve Prime Philharmonic ile solist olarak aynı sahnede yer aldı. Sanatçı, yakın gelecekte İstanbul’da ve çeşitli Avrupa festivallerinde de yer almayı planlıyor.

Genç piyanist dört eser seslendirecek

Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür Merkezinde izleyici karşısına çıkacak olan Kisuk Kwon programına Alman barok müzik bestecisi Johann Sebastian Bach’ın bir eseriyle başlayacak. “The Well Tempered Clavier, Book I: Fa Minör Prelüd ve Füg No. 12, BWV 857” başlığını taşıyan bu eseri, Avusturyalı besteci Franz Schubert’in, “Do Minör, No. 19, D. 958” başlıklı bir piyano sonatı izleyecek. Program, Polonyalı romantik dönem bestecisi Frederic Chopin’in, “Polonaise – Fantasy,  La bemol Majör, Op. 61” adlı eseriyle devam edecek. Güney Koreli piyanist, geceyi Franz Liszt’ten sunacağı, “Macar Rhapsody No. 12, Do diyez minör, S.244/12” adlı eserle sonlandıracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.