Bodrum Gündem

RİVA-1 teknesi 2000 poşet çöp topladı

RİVA-1 teknesi 2000 poşet çöp topladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Sıfır Atık Projesi kapsamında “Bodrum’da Mavi Kazanacak” sloganıyla harekete geçirdiği Katı Atık Alım teknesi bu sezonda, koylardaki çevre kirliliğini önlemek amacıyla, ücretsiz hizmet vermeye ve teknelerden çöpleri almaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi deniz kirliliğinin önüne geçmek ve her daim temiz bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi sürecinde normalleşme ile beraber Bodrum’a talebin artması çevre kirliliğini daha önemli hale getirdi. Bayram süresince RİVA-1 Teknesi teknelerden yaklaşık 2000 poşet çöp topladı.

İMEAK DTO Bodrum Şubesi ve Deniz Temiz Derneği & TURMEPA Bodrum Şubesi kendi bölgesinde bilinçli ilerleyerek deniz sektörü için her daim tetikte olduklarını belirtti.

İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı ve TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Burada vatandaşımıza ve misafirlerimize görev düşüyor. Bizim denizden temizlediğimiz doğayı karadan kirletmemeleri elzem. Çöplerin karaya atılmaması ve deniz kullanım alnında kötü görüntüye ve çevre kirliliğine yer vermemek amacıyla sürekli bilgilendirmeler yaptık. Olumlu dönüşler aldığımızı görmek, verdiğimiz uğraşın cevabı gibi oldu bize. Buradan da tekrar tekrar vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz; denizde gösterdiğimiz hassasiyetin karadan da gösterilmesi şart. Daha temiz bir gelecek için bugünümüz bize emanet. Gelecekte bizi taşıyacak adımızla hareket edecek çocuklarımıza yaşayabilecekleri bir doğa bırakmak bizim en önemli görevimiz. Pruvanız Neta, Rüzgârınız Bol Olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.