Bodrum Gündem

Bodrum’dan Van’a Kadar, Devlet Her Yerde Delik Deşik Oldu!

Önce şu belirteyim; bir devletin bütün ve tüm yapılarıyla sağlam olması ya da olmaması, ülkeyi yönetenlerin elindedir. Bunun tersini kimse söyleyemez; söyleyen olursa 10 saniyede kuracağım iki cümle ile yere yapışır kalır.

Biricik vatanımız maalesef en hayati kurum, kuruluş ve hatta topraklarımız da başta olmak üzere delik deşik olmuştur.

BODRUM’DAN YOLA ÇIKALIM

Sedat Peker’in iddiaları ile uyuşturucu kaçakçılığı iddiaları dahil, her türlü kirli şaibenin altında olduğu Yalıkavak Marina’ya çöktüğü iddia edilenler hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı mı?

— Yalıkavak Marina’ın eski sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, “Benim malıma çöktüler” diye feryat figan ederken, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bu konuda soruşturma açtı mı?

— Haklarındaki “Ağır” iddialar nedeniyle Yalıkavak Marina’nın yönetiminden apar topar ayrılan baba-oğul “Ağar”lar ve Yalıkavak Marina’da döndüğü iddia edilen kirli işler hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı mı?

— Sadece Sedat Peker değil; bu ülkenin en tanınmış iş adamlarından Ali Uras’ın kızı Yasemin Victoria Uras da, Cihan Ekşioğlu adlı iş adamının Bodrum’daki Paramount otele askeri zırhlı araçla gelip otele çöktüğünü söylediği halde, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bunun için bir soruşturma başlattı mı?

— Söz konu askeri aracın böyle kirli bir işte kullanılması konusunda, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, hatta Genelkurmay Başkanlığı ve hatta Milli Savunma Bakanlığı, ve yine hatta, bu olayın içerisinde Jandarma da olabileceğinden hareketle İçişleri Bakanlığı; bu aracın hangi askeri birlikten ve nasıl temin edildiği konularında soruşturma açtılar mı?

— Bodrum Cumhuriyet Savcılığı Paramount otele çökenler hakkında soruşturma başlattı mı?

— Yasemin Victoria Uras’ın; boğazına takılan bir hortumun bağlandığı oksijen makinası ile Paramount Hotel’de yaşayan babası Ali Uras’ın doğal yolla değil, normalde elle ve zorlama ile çıkarılabilecek bu hortumun, babası öldüğünde çıkarılmış olarak bulunduğu için; babasının yüksek ihtimalle bir cinayete kurban gittiği iddiası konusunda Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı mı?

— Amerika Birleşik Devletleri, Paramount Hotel’in mirasçılarından Yasemin Victoria Uras’ın iddiaları nedeniyle FBI’ın İstanbul’daki ajanını bu olayların soruşturulması için görevlendirdiği konusunda, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, “Neden FBI da bu işin içinde?” sorusunu sorma ve araştırma zahmetinde bulundu mu?

— FBI’ın bu soruşturmaya bulaşmasının en büyük nedeninin ABD’den gelen kara paraların aklanmasında bu otelin de kullanılması iddiaları olduğunu Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bilmiyor mu? Peki bu otel ve otele çökenler hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı kara para aklama iddiaları çerçevesinde soruşturma başlattı mı?

Sizler duydunuz mu, var mı bu konularda soruşturmalar? Ben duymadım da!

GELELİM ANKARA’YA …

Bu ülkenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gazetecilerin, “Sedat Peker” soruları üzerine konuşurken, bir AKP milletvekilinin mafyadan 10 bin dolar maaş aldığını  açıklamıştı. Sedat Peker de bunun üzerine, “10 bin dolar değil, paraları çantalarla araçlarının koltuklarının üzerine bırakırdık” demişti.

Kamuoyunda, aynı zamanda bu milletvekilinin ismi iddia olarak konuşulurken ve de bu işin üzerinden haftalar geçmişken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın en azından parti içinde bir soruşturma başlattığını duydunuz mu?

— Süleyman Soylu bu ismi açıkladı mı?

— Ankara’daki Cumhuriyet savcıları harekete geçti mi?

Ben duymadım, sizler duydunuz mu?

ABD HEYET GÖNDERDİ…

Avusturya’da tutuklanan şaibeli iş adamı Sezgin Baran Korkmaz için Amerika, Avusturya’ya “Karapara aklama” konusunda CIA’sından, FBI’ından savcılarına kadar; soruşturma için özel bir heyet gönderirken, Ankara’daki Cumhuriyet Savcıları’ndan herhangi biri bu konuda soruşturma açtı mı?

Ben duymadım, sizler duydunuz mu?

SINIRLARIMIZ DA DELİK DEŞİK…

Vatan topraklarını ne çevreler?

Tabii ki sınırlarımız.

Peki bu ülkenin bazı yetkilileri, içlerinde kaç teröristin olduğunu bilmediğimiz Afgan mültecilerin binlercesi elini kolunu sallayarak ülkemize kayıtsız kuyutsuz İran’dan Van’a girerken, sınırdan geçişler için, “Engelleyemiyoruz, önleyemiyoruz” mealinde konuşmadı mı?

Konuştu.

Peki bu ülkenin sınırlarının bekçisi Türk askeri değil mi?

Evet.

Bu askelerin “Başkomutanıyım” diyen Tayyip Erdoğan’dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı’na kadar kimsen çıt çıkıyor mu?

Çıkmıyor.

Bakın; cinayetten, uyuşturucu kaçakçılığından, şahıs mallarına çökmeye;

yolsuzluk yaptığı, ya da görevini kötüye kullandığı ortaya çıkan bakanlardan, rüşvet maaşı alan milletvekillerine; bizzat kendi partilerinin görevden aldığı belediye başkanlarına ve 5’li müteahhit çetesine kadar inanın en az 2 bin sayfalık soruşturma konusu var.

O nedenle uzatmayayım, sonucu söyleyeyim:

Eğer bir ülkenin hukuku ve adaleti göz göre göre çiğneniyorsa, cumhuriyet savcıları görevleri olduğu halde kıllarını bile kıpırdatmıyorlarsa; ülkenin sınırları delik deşik ise; örneğin can güvenliğim yok

diye ülkemize sığınan Suriyeliler, bayramlarda ülkelerine gidip sonra da sorgusuz sualsiz tekrar ülkemize alınıyorsa, bu devlet ve vatan topraklarımız delik deşik olmuş demektir.

Bunların sorumlusu da, bugün bu ülkeyi yönetenler ve özetle AKP zihniyetidir.

KORKARSANIZ, BU İŞLER BİR GÜN SİZE DÖNER!

Cumhuriyet Savcıları’na sesleniyorum. İçinizde çok sayıda şerefli savcı olduğuna inanıyorum. Korkmayın, görevinizi yapın. Ve şunu hiç unutmayın:

Bu ülkenin daha önce adaletini delik deşik eden Fetöcü savcılar ve hakimler şimdi demir parmaklıklar arkasında!

Fetöcü savcılar gibi kendi elinizle hukuku ve adaleti delik deşik etmeseniz bile, eğer görevinizin gerektirdiği soruşturmaları açmıyorsanız, bu da suç tanımına girer ve bir gün bunun hesabını soracak birileri bu ülkenin yönetimine gelir! Ben dostça hatırlatıyorum.

29 Temmuz 2021-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.