Bodrum Gündem

Bu Mu İtibar?

Ülkemizin en güzel ve doğa harikası tatil beldelerimiz, doğamız içerisindeki canlılarla beraber cayır cayır yanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’den yangın söndürme uçağı talep etti; Putin’in de gönderdi ve daha da gönderiyor.

BUNLAR ACI GERÇEKLER!

Yangın ortalığı kül etmiş, uçak muhtemelen iki gün sonra isteniyor, bu ayrı bir acı gerçek.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) uçakları servis dışı bırakılmış, bu apayrı acı bir gerçek. Çünkü Türk Hava Kurumu da Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu!

İşin içinde Atatürk düşmanlığı var. Bu da apayrı acı bir gerçek!

Aklı başında olan herkes, niye bu saraylar? Niye saraya bağlı 12-13 jet uçağı (Belki daha fazla), niye bu lüzumsuz israflar dediğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli ne diyor?

“Devletin itibarından tasarruf olmaz!”

Eee, ülkemin ciğerleri cayır cayır yanarken, insanlarımızın gözleri gökyüzünde bir umutla hiç değilse 3-5 yangın söndürme uçağı ararken, Beyefendi Rusya’dan yangın söndürme uçakları yardımı rica ediyor; ortalık cayır cayır yanarken!

Bu mu itibar? Soruyorum ve sonsuza kadar da soracağım, sayın Erdoğan; Rusya’dan yangın söndürme uçağı yardımı talebinde bulunmak mı itibar? Buna cevap verebiliyor musun?

CUMHURBAŞKANI’NIN İLK GÖREVİ NEDİR?

Bu ülke vatandaşının, canını, malını, ülkenin ağacını, bitkisini, zenginliğini korumak ve kollamak Cumhurbaşkanı’nın, yani senin önceliğin olması gerekirken sayın Erdoğan; saraylar, özel jetler, lüks ve şatafat!

Senin itibar dediğin bu mu Sayın Cumhurbaşkanı?

VE CENGAVERLER!

Başta Muğla, Bodrum ve Marmaris olmak üzere yangın bölgelerindeki tüm CHP’li belediye başkanlarını, yerel halkı ve hatta tatilcileri, yangına karşı verdikleri canhıraş mücadele nedeniyle kutluyorum.

Kahraman itfaiyecilerimizi ve onlara destek veren tüm güvenlik güçlerimizi de fedakarca verdikleri, hala da vermeye devam ettikleri söndürme uğraşları için kutluyorum.

Doktorları ve veterinerleri kutluyorum. Her yerde elbirliği yapıp yaralı insan ve hayvanlara şifa vermeye çalışıyorlar.

İşte itibar budur!

Bu insanlar bu gayretleriyle önce insanlık, sonra ülke, sonra da meslek itibarlarını koruyorlar sayın Cumhurbaşkanı; sarayların ve her biri yüz milyonlarca, milyarlarca lira olan, zat-ı âlinizin emrindeki özel uçakları değil!

ACİZLİK KOL GEZİYOR

Defalarca çok sayıda toplum önderi, bu Tarım ve Orman Bakanı yeteneksiz, tarımı da bitirdi, alın bunu görevden dediği halde, bunu yapmadınız. Bu uyarılara kulak asmadınız.

Ve bu adamın sorumluluğundaki ormanlar cayır cayır yanarken, aciz kalındı.

Devleti acizlik içerisinde bırakan yöneticileri ısrarla görevde tutmak mı itibar, sayın Erdoğan?

Bu yangınların sabotaj olma olasılığı çok yüksek. Ama devletimiz, bu yangınlardaki kadar hiç bir zaman acizlik içerisinde olmadı!

1 Ağustos 2021-Pazar-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.