Bodrum Gündem

Dikkat Dikkat Ören Tahliye ediliyor

Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçraması ile büyük panik yaşanan Ören’de yurttaşlar tahliye edilmeye başlandı. Ören Tersanesinde çalışanlar 20:30 sularında işyerlerini tahliye etmeye başlarken, Termik Santralinde kalan pek az kişi de santrali kaderine terk ederek canlarını kurtarmaya çalışıyorlar. 

İki bilgi dolaşıyor;

İlki yangının santralin yakıt depolarına ulaştığı ve bir patlama olabileceği yönünde. İkincisi ise santral yetkililerin verdiği bilgi; yakıtların kullanıldığı ve/veya boşaltıldığı kaydediliyor. Ancak bu bilgilerin ikisi de teyit edilmiş bilgi değil. Ancak Muğla Milletvekili Süleyman Girgin alevlerin fueloil tanklarına ulaştığı ve her an bir patlamanın yaşanabileceği yönünde konuşuyor.

En büyük tehlike;

Kemerköy Termik Santralinin yanması ile ortaya çıkacak olan en büyük tehlike ise stoklanan kömürlerin tutuşması. Çünkü kömürlerin yanmaya başlaması ile günlerce, hatta aylarca yanarak karbondioksit ve bir çok zehirli gazın havaya yayacağı endişesi yaşanıyor. Diğer bir yandan da bu yangınlar Nükleer Santrallerin de güvenirliğinin sorgulanmasına neden olacağı kaydediliyor.

Osman Gürün son durumu anlattı; saat: 22:40

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den Teyit edilmiş net bilgi; YANGIN SANTRALE İNTİKAL ETTİ…

Osman Gürün yanıcı maddelerin tamamının boşaltıldığını teyit etti. Yanıcı ve patlayıcı boşaltıldığı için patlama olmayacak. Kömür var. Binalar yanmaya başladı. Kömür stoklarının kaldırılması mümkün değil. 40 bin ton kömürün yanma riski var.

Gazeteciler ve diğer yurttaşlar risk altında. Ören Milas yolu kapalı. Akbük’ten Akyaka üzerinden Muğla’ya gelen yol tahliye için kullanılıyor. Muğla’da kaos var ve koordinasyon merkezi çalışamıyor.

Kavaklıdere’deki yangın Muğla merkez ilçe Menteşe’ye doğru ilerliyor. Cumhurbaşkanı Belediye Başkanlarını suçluyor, ama yanlış bilgilendirilmiş. Esefle karşılıyor çok üzgün olduğumu özellikle ifade ediyorum. Bir çok Büyükşehir Belediye’nin büyük bir desteği var ama devlet yetkilileri yoklar ve destek vermiyorlar.

Osman Gürün Koordinasyon Kurulu toplantılarına çağrılmadı. Sadece üç bakanla görüşebildik. Genel toplantılar vardı, sadece onlara çağrıldık. Müdürlerimi çağırdılar ama ısrarla beni çağırmıyorlar. Büyük bir kaos var. Alınan kararlar hep son anda alınıyor ve geç kalınıyor. Yangınlar başladıktan 3 gün sonra kurulabildi. Vali bizi muhatap almıyor.

Teknecilere Çağrı; 

Tüm tekne sahiplerinin dikkatine çok acil Ören Termik Santraline sıçrayan yangın sonucu Ören’deki vatandaşların tahliye edilebilmesi için uygun durumdaki teknelerin Ören Marinaya doğru ivedi limandan çıkış yaparak tahliye işlemlerinde yardımcı olmalarını rica ederiz.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Fotoğraflar: Milli Savunma Bakanlığı Sitesinden
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.