Bodrum Gündem

Yeniköy-Kemerköy Termik Santralinden açıklama “Gerekli tüm tedbirler alınmıştır.”

Yeniköy-Kemerköy Termik Santralinden açıklama “Gerekli tüm tedbirler alınmıştır.”

Yeniköy-Kemerköy Termik Santralinden yapılan yazılı basın açıklamasında “olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır.” denildi. 

Bodrum Gündem Haber

Bölge için çok önemli bir tesis olan 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin elektrik ihtiyacının ortalama %2’sini karşılamaktadır.

Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali Milas’ın Çökertme-Mazı-Gökbel mevkisinde devam eden orman yangınının santrale yaklaşması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali tarafından yapılan açıklamada “Santralimize yönelik yangın tehlikesi ortaya çıktığından itibaren yangınla mücadelede devletimizin tüm ilgili birimleri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri’nin hissedarı olan şirketlerden ve tüm ortaklıklarından bu süreçte itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler ve iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırılmıştır. Ayrıca yangınla mücadelede Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler ve birçok şirket, itfaiye, acil müdahele ekip ve ekipman, iş makinesi desteği sağlamıştır.” ifadeleri yer aldı.

Sürecin başından itibaren devletin Kemerköy Bölgesi’nde yangına müdahale etmekte olduğu belirtilen açıklama şu ifadeler ile devam etti “Santralde çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi, olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Ayrıca çevre köylerden gelen yardım taleplerine de imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye devam etmekteyiz. Bunlara ek olarak yangın felaketi bittikten sonra da başta ağaçlandırma olmak üzere bölgedeki yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.