Bodrum Gündem

Muhammet Tokat; “Uyarılarımızı duymadılar…”

Muhammet Tokat açıklama

Şuan bu açıklamayı Ören Belediye Binasında ki makamımızdan yapıyorum. Yaklaşık bir buçuk saat önce aldığımız bir haber ve duyduğumuz siren sesleri ile yangının Kemerköy Termik Santrali alanına girdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Oraya gitmek için yöneldiğimizde yolların kapatıldığını ve civarında kesin talimatlarla bir tahliye işleminin uygulanmakta olduğunu gördük ve belediye binamıza geri döndük. Kaymakamımızla yaptığımız görüşmeye göre Muğla Valiliği tarafından alınan kararla Ören ve Çevresindeki mahallelerin boşaltılmasına karar verildiğini öğrendik. Bu karar hemşerilerimizin güvenliği noktasında derhal uygulanması gereken bir karardır. Alınan bilgilere göre; Ören, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç Mahalleleri için bu tahliye kararı alınmış bulunmaktadır.

Muğla Valiliği tarafından belirlenen toplanma yerleri; Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokuludur. Tahliye için Kultak, Alatepe ve Pinar Dereköy yol istikametleri kullanılabilir. Araçları ile gidecek hemşerilerimiz içindir. Aracı olmayan hemşerilerimiz için Ören Marina’da 1500 kişilik bir çıkarma gemisi hazır beklemektedir. Tahliye işlemleri Zabıta ekiplerimiz ve Jandarma kordinasyonunda yürütülmektedir. Telaşa, heyecana, kargaşaya gerek yoktur. Soğukkanlılıkla ve güvenli bir biçimde bu süreci tamamlayarak vatandaşlarımızın güvenli yerlere naklini sağlayacağız.

Resmi açıklamalar harici hiçbir açıklamaya sosyal medya paylaşımına yâda kulaktan dolma dedikodulara itibar etmeyiniz. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Günlerden buyana yaptığımız uyarılara rağmen bugün bu sonucun gerçekleşmiş olmasından son derece üzgünüm.

Kısa süreli açıklama sebebiyle bütün konulara geniş boyutuyla girmemiz mümkün değil. Yarın basın toplasında bunlardan toplumumuza bilgi vermeye çalışacağız.

Gerçekten çok üzgünüm. Milletimiz ve Devletimiz açısından çok kötü bir sonuç. Üzüntümü ifade edecek kelimeler bulamıyorum. Hepimize geçmiş olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.