Bodrum Gündem

Muhalefet Göz Doktoruna gitsin

Muhalefet Göz Doktoruna gitsin

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan orman yangınlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Gökcan: “Havada uçak, helikopter göremeyen ve görmek istemeyen muhalefet  kafasını kaldırıp gökyüzüne baksın. Göremiyorsa göz doktoruna gitsin” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı yangına müdahale çalışmalarının sürdüğü Kozağaç Mahallesinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Gökcan; “Halbuki baksalar görecekler ve utanacaklardı. 5 uçak, 22 helikopter ve 1 İHA günlerce havada idi ve 20’nin üzerindeki yangını söndürmek için durmaksızın çalışıyordu” dedi.

Öncelikle Muğla’ya ve Ülkeye geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Gökcan; CHP’lilerin iddialarına ve sosyal medyada çıkan yalanlara cevap verdi.

İlk yangının 29 Haziran’da Marmaris ve Köyceğiz’de başladığını dile getiren Milletvekili Gökcan; yangınların 9 ilçe ve 20’nin üzerinde devam ettiğini açıkladı.

10 Bin Personelle Sahada Mücadele Ediyoruz…

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında şu bilgilere yer verdi:

“Son yılların en sıcak günlerini yaşıyoruz. 45-47 dereceye çıkan hava sıcaklıkları, nemin az olması ve yoğun rüzgâr yangınla mücadelede olumsuz etki yaratmıştır.

Halen ABD, Kanada ve İngiltere gibi birçok ülkede de orman yangınlarının devam etmektedir.

Marmaris, Bodrum, Seydikemer yangınları kontrol altına alındı.

Menteşe Bayır beldesinde, Kozağaç ve İkizce’de yangınlar devam ediyor. Az önce aldığımız bilgiye göre Yatağan’da da yangın başladı. Karadan ve havadan müdahaleye başladık.

Milas Fesleğen’de, Kavaklıdere ve Köyceğiz’de yangın devam etmekte olup, müdahalemiz devam ediyor.

Milas Kıyıkışlacık yangını kontrol altına alındı.

Kemerköy Santralinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bizler yangının çıktığı ilk saatten itibaren sahadaydık. İlk anda Köyceğiz ve Marmaris’e geçtik. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve orman teşkilatımızla görüşerek müdahaleye başladık.

Muhalefetin yangın söndürmede yetersiz kalındığı iddialarına da cevap vermek istiyorum.

10 bin personel, yaklaşık 2 bin araç arazöz ve iş makinesi ile sahada mücadele ediyoruz. Gönüllü vatandaşlarımız da yardımcı oluyorlar.

Gençlerimiz hemşerilerimiz gece gündüz sahada idi. Her aşamada bizlere yardımcı oldular.

Muğla’mızda günlerdir devam eden orman yangınları nedeniyle Türkiye seferber oldu.

Devlet – Millet kaynaşması ve işbirliği ile bu yangınların da üstesinden gelecek güce sahibiz.

Tek bir hemşerimiz dahi mağdur etmedik ve etmeyeceğiz.

Vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı biçimde saracağız.

Hemşehrilerimiz merak etmesinler. Yanan tüm alanlarımız en hızlı biçimde ağaçlandırılacak.

Yangın sürecinde; fedakârca görev yapan ormancı kahramanlarımıza, Kızılayımıza, gönüllü olarak yardıma koşan halkımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, diğer illerden gelen yardım ekiplerine ve sevgili hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

Muhalefete Göz Doktoruna Gidin Tavsiyesi

Gökcan, sosyal medya ve çeşitli dedikodu mecraları aracılığıyla akıl almaz yalanların, iftiraların ve çarpıtmalar hemen ortalığa saçıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Bazı sorumsuz Muhalif Siyasetçiler veya sosyal medya silahşörleri yanan alanların imara açılacağı, oteller yapılacağı yalanına sarıldılar.

Ancak onların söylediği yalanları yüzlerine çarpacağız.  Onları yine utandıracağız.

Yanan alanların imara açılacağı veya rant sağlanacağı gibi iddialar asılsız, yalan ve maksatlı açıklamalardır.

Yanan tüm alanlarımızı hızlıca ağaçlandıracağız.

AK Parti olarak Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatan topraklarımızı fidanlarla buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz.

Yapılan çalışmaları görmek istemeyen ve yalana başvuran bazı muhalif siyasiler yangın helikopteri yok yalanına sarılmıştır. 5 uçak, 22 helikopter ve 1 İHA ile havadan müdahale ettik. Havada helikopter uçak göremeyen ve görmek istemeyen muhalefet kafasını kaldırıp gökyüzüne baksın.

Hala helikopterlerimizi göremeyen muhalefet göz doktoruna gitsin.

Muhalefetin bu açıklamaları devam eden yangınlara bir kibrit daha çakmaktır. Bu provokatif açıklamalar akıl tutulmasıdır.

Hayatlarını tehlikeye atan orman teşkilatımıza ve bu uğurda hayatını kaybeden Şahin kardeşimize hakarettir. Şahin kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Şahin kardeşimizin ailesi bize, devletimize emanettir.

CHP’li Milletvekili mesajında bu yangını Muğlalılar söndürecek demiş. Bir Muğla Milletvekili olmaktan öte bir Muğlalı olarak ilk andan itibaren Muğlalı hemşerilerimizle birlikte zaten yangın söndürme çalışmalarına katıldık.

Devlet – Millet el ele bu yangınları birlikte söndüreceğiz.

Yangının ilk saatinden itibaren desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıldırım’a,  tüm bakanlarımıza ve orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Gönüllü kahramanlarımıza asil hemşerilerimize Muğlamız için seferber olan herkese hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

Kimse merak etmesin Muğlamızı yine yeşil Muğla yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.