Bodrum Gündem

İstifa Edebilmek

Hayatta karşımıza çıkan keskin virajlar bizi zorlar, bazen hangi yöne gideceğimizi bilemeyiz.

Bu durum İş hayatımızda yaşanırsa vereceğimiz karar birçok insanı etkileyecek, muhtemelen bazı kişileri memnun etse bile durumdan zarar gören bazı iş arkadaşlarımız da olacaktır.

Konu özel hayatımızda yaşanırsa bu sefer de aile bireyleri vereceğimiz kararla ya çözüme ulaşacak, ya da daha zor durumlara düşecektir.

İşte bu durumlarda ister iş hayatında, ister özel hayatımızda hayat bizi bir sınava sokar. Bu sınav sonunda lider olup olmadığımız anlaşılır.

Eğer konuyu bilen, donanımlı, yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip bir kişiliğe sahipseniz bu sınavdan başarı ile çıkarsınız.

Aramızda bazılarımız için bu sınav daha büyük çapta insan kitlelerini etkileyecek büyüklükte olabilir. O pozisyona ister seçilerek, ister atanarak gelmiş olun, sorumluluğunuz etkileyeceğiniz canlıların hayatını zorlaştıracak veya kolaylaştıracaktır.

Ortada bir kriz varsa işte o zaman sınav hayatların devamı veya sonlanması ile neticeleneceği için sorumluluğunuz en üst seviyededir.

Bu durumda kalanlara (yaşım icabı) bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Ölümcül olabilecek bir karar vermeden önce kendinize bir sorun: “Ben bu sorumluluğu taşıyabilecek donanıma sahip miyim? Bu konuda çok iyi eğitildim mi? Tecrübem var mı? İyi ustaların yanında yetiştim mi? Etrafımda bana destek verecek bilge insanlar var mı ve ben onlara sonuna kadar güvenebilir miyim?”

Kendinize vereceğiniz cevap hayatınızın bundan sonrasını şu şekilde etkileyecektir:

Ya “evet ben kendime güveniyorum, bana güvenen insanları düzlüğe çıkaracak vasıflar bende var” diyebilirsiniz, ya da “hayır, bu yük benim için çok fazla, yerimi bu işi daha iyi yönetebilecek birine bırakmam doğru olur” şeklinde düşünerek o günün şartlarında verilebilecek en doğru kararı vermiş olacaksınız.

Bundan sonra ne olacaktır:

Yeterli donanıma sahip olmadığınızı anlayıp görevinizden istifa eder, sorumluluğu kaldırabilecek birisine devrederek belki birçok canlının hayatını olumlu yönde etkiler, makam-koltuk-maaş düşkünü biri olmadığınızı ispat ettiğiniz için hayatınız boyunca şükran ve saygı görürsünüz.

Veya hırsınıza kapılarak görevinizi yapmaya çabalar, gündemi başka olaylarla sorunun uzağına çekmeye çalışır ve neticede çevrenize büyük zararlar verirsiniz. Elinizdeki erk ile durumu kapatmaya unutturmaya çalışabilirsiniz ama insanlar sandığınızdan daha akıllı çıkacak, bundan sonra size güvenmeyeceklerdir.

Şimdi karar vermeniz gerekiyor.

Sonun başladığı noktadasınız. Doğa güçlerine karşı bir sınav veriyorsunuz ve kaybediyorsunuz. Vermeniz gereken kararlar gecikiyor, doğa ölüyor, telafisi parayla ölçülemeyecek zararlar ortaya çıkıyor, suçu üstüne atacak kimse yok, şans faktörü aleyhinize çalışıyor, yeterli donanımınızın olmadığı anlaşıldı, etrafınızda güvenebileceğiniz bilge insanların aslında bilge falan olmadıkları anlaşıldı.

Hayatınızın en keskin virajındasınız.

Karar verin.

İki şık var…

Celal Gürsoy 7 Ağustos 2021  – Bodrum

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.