Bodrum Gündem

Beş on seneye gari diyen, naptoron diyen insan kalmayacak

Sinemacı Harun Özakıncı yangına farklı bir bakış açısı ile bir video yayınladı. Özakıncı “Yangınla birlikte sadece canlılar değil anılarımızda yandı. İnsanlarımız dağılıp gidiyor. Siniler, kuzineler yok oluyor. Gökova’da Bir kültür yok oluyor…” dedi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Halikarnas Balıkçısı’nın Türkiye’nin ilk tescilli Turizm Rehberi olduğunu anımsatarak Harun Özakıncı, “Eğer Kültür olmaz ise ve bu yanan bölgelere turizm tesisleri yapılarak, betonlaşırsa kültürle birlikte turizm de yokolur…” dedi.

Egeyi kendi haline bırakın…

Halikarnas Balıkçısı’ndan, Saynur Gelendost, Sadun Boro’ya kadar herkesin Gökova’nın yokolmaması için çok çaba harcadığını kaydeden Harun Özakıncı “Sadun Boro; çöpü her zaman temizlersiniz, önemli olan Gökova’nın betonlaştırılmamasıdır…” dediğini vurgulayarak, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a hitaben yanana bölgelerin betonlaşmasının engellenerek halkın kendi haline, doğal yaşamına dönmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Bakanı Ersoy’a yalvardı…

Sinema yönetmeni ve senarist Harun Özakıncı’nın youtube kanalında hazırladığı “TURİZM VE KÜLTÜR BAKANINA ÇAĞRI – Halikarnas Balıkçısı Emanet İşesi” başlıklı son videosunda çok önemli noktalara dikkat çekti. Özakıncı Turizm Bakanı Ersoy’a adeta yalvaran ifadeler ile şunları söyledi; “Son yangınlarda ormanlarımız ile birlikte anılarımız da yandı. Kızılderililerin dediği gibi son arı kovanı yandı. Benim malzemelerim yandı. Yangınla birlikte benim insanlarım dağılıp gidiyor. Siniler, kuzineler yok oluyor. Bir kültür yokoluyor…”

Beş on seneye gari diyen, naptoron diyen insan kalmayacak…

Harun Özakıncı “TURİZM VE KÜLTÜR BAKANINA ÇAĞRI – Halikarnas Balıkçısı Emanet İşesi” başlıklı videosunun son bölümü ise çok çarpıcı ve düşündürücü olan şu ifadeler yer alıyor; “Ben de bir emanet var; Halikarnas Balıkçısı, Saynur Gelendost ve Sadun Boro’nun bana elleri ile emanet ettiği. Bu emaneti sizlerle paylaşmak istiyorum. Gökova bölgesinde yanmış alanlarda inşaat yapmayacağınızdan eminim. Yapılmaması için de sizden ricada bulunuyorum. Canlılar yandı, onlarla birlikte anılar da yandı. Adetler, örfler, maniler yandı. Türküler, zeybekler yandı. Beş on seneye gari diyen, naptoron diyen insan kalmayacak. O tesisler Egeye yapıldıkça aslında kültürün üzerine beton dökülecek. Eğer buralarda kültür biterse, can çekişen turizm de bitecektir. Kızılderilileri unutmayın, buraları kovboylar işgal ederler. Kültüre çıkmazsak turizmin önemi kalmaz ve kültür asla betonla olmaz. Nasıl ki ormanlar kendi haline bırakıldığında kendi yaralarını sarıp eski haline dönüyor ise buralardaki halkı da kendi haline bırakmalıyız. Onlar ahırlarını, hayvanlarını ve kültürlerini tekrardan yeşertip, var etsinler…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.