Bodrum Gündem

Davamız İnsanlık Davası, Yolumuz Hak Muhammed Ali Yoludur

Davamız İnsanlık Davası, Yolumuz Hak Muhammed Ali Yoludur

Muharrem ayı, Hicri takvime göre yılın birinci ayı kabul edilir. Bu yıl Ağustos ayına tekabül eden Muharrem ayı, Masum-u Paklar orucu 6-7-8 Ağustos, Muharrem Orucu ise 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayacak. 

Bodrum Gündem Haber

Tanrım İlk Önce Dağa Taşa Ver,
Ormana, Hayvanlara Suya Ver,
Ondan Sonra İnsanlara, Kapı Komşuya,
Muhtaç Olanlara Ver,
Kalırsa, En Son Bana Ver.
Allah Eyvallah…  ( Yörük Alevi duası )

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Dedesi Ali Ekber Taşdelen Bodrum Halkını Yörük Alevi duası ile selamladığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde yaşadığımız yangınların yüreğimizi yaktığı bu zor günlerde Cenabı Hakk birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.  Kötü niyetle yapılan her fiilin karşısında el ele vererek ‘‘Aşk ile’’ göstermiş olduğumuz caba cennet vatanımız ve sevdamız için olacaktır.”

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Dedesi Ali Ekber Taşdelen yaptığı açıklamada; “Sevgili Bodrumlular, bildiğiniz üzere kadim bir geleneği yaşayan biz Aleviler, Yüce yaratıcının emri ve hazreti peygamberimizin buyruğu ve duasıyla Hz. İmam Ali’yi yol eyledik. Evrenin yaratılışına sebep olan Ehlibeyt sevgisi bizim gönül hazinemizdir. İnsanı yaşamın merkezine koyarız, aşk ile sağ elimizi gönül kebemize koyup daima iyiliklere ve güzelliklere vesile oluruz. Peygamber Ocağıyız, Cem evleri Kevser süresi ve Maide süresi 67.inci ayeti gereği Hak Muhammed Ali kapısıdır.” dedi.

Biz Hakka ve yâre sevdalıyız…

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Dedesi Ali Ekber Taşdelen’in açıklaması şekilde devam etti; “Değerli Canlar, Tüm peygamberlerin kurtuluşuna vesile olan muharrem orucu ve Hz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela’da şehit olmalarından dolayı tuttuğumuz Yassı Mateme girmiş bulunmaktayız.”

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Dedesi Ali Ekber Taşdelen’in açıklaması “Hakk’ın rızası için tutmuş olacağımız oruçların ve Kerbela’da şehit olan Hz. İmam Hüseyin ve yarenleri için tutacağımız yassı matemi, Cenabı Hakk Dergâhı İzzetinde kabul ve makbul eylesin.  Muharrem Ayının, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğimize dair, iyi ve güzelliklere vesile olmasını dilerim.  Cümlenizi Ehlibeyt sevgisi ile selamlıyor aşkı niyaz ediyorum. Aşk ile…” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.