Bodrum Gündem

Gönüllülerden temizlik hareketi

Gönüllülerden temizlik hareketi

Marmarisli gönüllüler yangından zarar gören alanlar başta olmak üzere birçok noktada temizlik çalışması yaptı. Gönüllüler yangın çıkarma ihtimali olan ne kadar atık varsa topladı.

Bodrum Gündem Haber

Çevre gönüllüleri bir araya gelerek yangın sonrası Marmaris’in çeşitli noktalarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Mali müşavirlerden oluşan bir grup Delikyol – Bayır köyü arasında; başka bir grup da Turgut şelalesi, Turgut yol boyu, Osmaniye, Turunç, Dereözü mevkilerinde mıntıka temizliği yaptı.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği ekipler hem yanan alanlar da hem de yangından kurtulan bölgelerde çöp topladı. Ellerinde çöp torbaları ile kilometrelerce alanda temizlik yapan gönüllüler, orman içine atılan yangına neden olabilecek cam, plastik, kâğıt, naylon ve diğer atıkları da topladı. Toplanan atıklar araçlarla atık toplama merkezine gönderildi.

Kalan Ormanlarımıza Sahip Çıkmalıyız

Gösterdikleri hassasiyet için çevre gönüllülerine teşekkür eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris olarak büyük bir afet atlattık. Yangının çıkış sebebi henüz tam olarak bilinmese de biz biliyoruz ki ormana atılan sigara izmariti, cam gibi atıklar da sıcak havanın etkisiyle orman yangınlarına sebep olabiliyor. Bu atıkların yol kenarlarına ormanlık alanlarına atılması orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Bu bilinçle kalan ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu konuda farkındalık yaratmak için ekiplerimizle birlikte temizlik yapan mali müşavirlerimize de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.