Bodrum Gündem

Kesilen 100 ağaç için Termik Santral hakkında suç duyurusunda bulundular

Kesilen 100 ağaç için Termik Santral hakkında suç duyurusunda bulundular

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal tarafından Yeniköy Kemerköy Termik Santrali hakkında Milas Jandarma Komutanlığına şikayet dilekçesi verildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Milas Jandarma Komutanlığına 08 Ağustos günü verilen şikayet dilekçesinde “Ülkemizin, çocuklarımızın, insanlığın geleceğini tehlikede olduğu iklim krizi ve Corona virüs’ler çağında;  termik santralci, yok edici  Yeniköy -Kemerköy A.Ş.nin üstelik de 170.000 hektar ormanımızın yandığı sırada,  Jandarma -Ormancı tüm kamu görevlileri  yangın söndürmeyle uğraşırken, fırsatı ganimet bilerek 100 ağacımızı kesmesi;  Anayasanın değişmez hükmü 3. maddesiyle koruma altına alınmış olan devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya teşebbüs ve  TCK 305. Md. “Temel Milli Yararlara Karşı Faaliyette Bulunmak Üzere Yarar Sağlama”,  suçudur. “ ifadelerine yer aldı.

Söz konusu suç maddelerinden dolayı Yeniköy -Kemerköy A.Ş. ye karşı soruşturma ve koğuşturma açılması talebiyle Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal tarafından 8.08.2021 günü Milas Jandarma Komutanlığına şikayet dilekçesi verildi.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasının detayları şöyle;

“YENİKÖY -KEMERKÖY TERMİK A.Ş. DEVLETİN ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA TEŞEBBÜS SUÇUNU İŞLEMEKTEDİR.

BASINA ve KAMUOYUNA ;

SON 2O YILDA YANAN ORMANIN TOPLAMI KADAR ORMANIMIZ YANMIŞKEN , YENİKÖY -KEMERKÖY TERMİK SANTRALİNİN  YANGINI  GANİMET BİLEREK 100 AĞACIMIZI KESİP AKBELEN ORMANINI YOK ETMEK İSTEMESİ ; ANAYASANIN DEĞİŞMEZ HÜKMÜ ” DEVLETİN ÜLKESİ VE  MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA TEŞEBBÜS ” SUÇUDUR.  Zira ;

2021 yılında son 20 yılda yanan ormanımızın toplamı kadar, yani  yaklaşık 170.000 hektar ormanımız yanmıştır. ORMANLARIMIZIN YAKAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE NEDEN OLAN GAZLARIN  %30 ‘U TERMİK SANTRALLERİN BACASINDAN ÇIKMAKTADIR.

Ülkemizin ve dünyanın ekonomik çöküşüne neden olan CORONA VIRUS SALGINININ EN ÖNEMLİ SEBEBİ TERMİK SANTRALLER ve MADENCİLİK FAALİYETLERİ OLUP ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2874344/) , termik santrallerin bacasından çıkan partiküllerin üzerine Corona vırus’lerin yapışarak hayatta kaldığı (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7156797/#CR6), TERMİKLERİN NEDEN OLDUĞU HAVASI KİRLİ OLAN YERLERDE 9 KAT DAHA FAZLA CORONA VİRUS VAKASI olduğu,  ayrıca temiz hava koşullarında virus parçacıklarının buharlaştığı, atmosferin üst tabakalarına hareket ederek riskin ortadan kalktığı da bilimsel olarak belirlenmiştir. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7156797/#CR6)  2020 Ağustos ayında ise  ORMANLARIN KESİLDİĞİ ALANLARDA  Covid 19  VIRUSUNUN  EN AZ 2.5 KAT ARTTIĞI   VE VİRUSLERİN İNSANLARA BULAŞMA RİSKİNİN DE   %70 ARTTIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR. . (https://www.nature.com/articles/s41586-020-2562-8)ÜSTELİK ÜLKEMİZ “YENİ YEŞİL MUTABAKAT ” ANLAŞMASINI İMZALAYARAK TERMİK SANTRALLERİ KAPATMA SÜRECİNE GİRDİĞİ BİLGİSİ TİCARET BAKANLIĞININ İNTERNET SİTESİNDE DE YER ALMIŞTIR. (https://ticaret.gov.tr/data/60f1200013b876eb28421b23/MUTABAKAT%20YE%C5%9E%C4%B0L.pdf)

“….BÜTÜNLEŞİK ÇEVRESEL BAKIŞ (KIRSAL ÇEVRE, KENTSEL ÇEVRE VE KÜLTÜREL ÇEVRE BİRLİKTELİĞİNDE), TÜRKİYE ÜLKESİDİR. “TÜRKİYE DEVLETİ, ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR” ŞEKLİNDEKİ TEMEL ANAYASA NORMU (MD.3), YERYÜZÜ PARÇASI OLARAK ÜLKENİN DOĞAL, TARİHSEL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİN AZALTILMASINI, ZEDELENMESİNİ VE YOK EDİLMESİNİ YASAKLAYAN BİR HÜKÜM OLARAK ANLAŞILMALIDIR. Bölünmez bütünlük”, Anayasa’nın sonraki maddelerinde Devletin yükümlülükleri arasında düzenlenmiştir:  “ülkenin bölünmezliğini” korumak, Devletin temel amaç ve görevi (md.5) olup, bu yükümlülük sadece siyasal anlamda değil, doğal ve ekolojik denge açısından da anlaşılmalıdır. :…( Bkz.  / Doğal Kaynakların Planlanması -Ülkenin Bölünmez Güvenliği / Prof.Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu – İstanbul Milletvekili Anayasa Komisyonu üyesi -21.07.2020 )

ÜLKEMİZİN-ÇOCUKLARIMIZIN -İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ TEHLİKEDE OLDUĞU İKLİM KRİZİ ve CORONA VIRUS’LER ÇAĞINDA  ; TERMİK SANTRALCİ -YOKEDİCİ  Yeniköy -Kemerköy A.Ş.nin ÜSTELİK DE 170.000 HEKTAR ORMANIMIZIN YANDIĞI SIRADA , JANDARMA -ORMANCI TÜM KAMU GÖREVLİLERİ  YANGIN SÖNDÜRMEYLE UĞRAŞIRKEN , FIRSATI GANİMET BİLEREK 100 AĞACIMIZI KESMESİ ;  Anayasanın DEĞİŞMEZ HÜKMÜ 3. maddesiyle koruma altına alınmış olan DEVLETİN ÜLKESİ ve MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA TEŞEBBÜS ve  TCK 305. Md. “Temel Milli Yararlara Karşı Faaliyette Bulunmak Üzere Yarar Sağlama”,  suçudur. SÖZKONUSU SUÇ MADDELERİNDEN DOLAYI YENİKÖY -KEMERKÖY A.Ş. SORUŞTURMA VE KOĞUŞTURMA AÇILMASI TALEBİYLE  8.08.2021 GÜNÜ MİLAS JANDARMA KOMUTANLIĞINA ŞİKAYET DİLEKÇESİNİ KAYDA GEÇİRDİĞİMİZİ KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURURUZ.

9.08.2021

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri

Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği

gönüllü avukatı

İsmail Hakkı Atal

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.