Bodrum Gündem

Milas ve Köyceğiz’de yangınlar devam ediyor

Milas ve Köyceğiz’de yangınlar devam ediyor

Muğla’nın Milas ve Köyceğiz ilçeleri dışındaki tüm yangınlar kontrol altına alındı.

Bodrum Gündem Haber

28 Temmuz’dan bu yana ülke çapında devam eden yangınlardan sadece Köyceğiz ve Milas ilçelerindeki 2 yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 28 Temmuz’da başlayan orman yangınları sebebiyle, 47 ilimizdeki pek çok ormanlık alan küle döndü. Toplamda 83 bin 810 hektarlık ormanlık alan yandı. Binlerce canlı ölürken yüzlerce insan da evlerinden oldu.

Kontrol altına alınamayan yangınlarda Milas ve Köyceğiz’deki çalışmalar ile ilgili son bilgiler şu yönde;

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Yeniköy Termik Santrali bölgesinde hava araçları karadan ulaşımı olmayan noktalara yoğun bir şekilde müdahale etti. Muğla merkez Yılanlı bölgesinde devam eden yangının Şenyayla köyü ve Yılanlı’ya doğru olan hatlarında tütmeler devam ederken havadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yatağan Hacıveliler köyünde başlayan daha sonra Aydın Çine istikametine geçen ve 2 ilçe sınırında etkili olan yangında tütmeler devam ediyor.

Köyceğiz’de yangın özellikle Şeytan Deresi Kanyonu olarak bilinen bölgede devam ediyor. Bu noktalara karadan ulaşım imkansız olduğu için hava araçları ile söz konusu bölgelere müdahale ediliyor. Sandıraz Dağı eteklerindeki kanyonlarda ve sarp yamaçlarda da yanmalar devam ediyor

Muğla bölgesindeki yangınlar için bugün 38 helikopter ve 4 uçak görev yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.