Bodrum Gündem

Yangınların bu denli büyümesi ve bir felakete dönüşmesinin sorumluları bellidir

Yangınların bu denli büyümesi ve bir felakete dönüşmesinin sorumluları bellidir

Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu Bodrum Adliyesinde Yangınlarla  zamanında ve yeterli mücadele edilmediği için ilgili devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu, Bodrum Adliyesi önünde bugün yaptıkları açıklamada “29 Temmuz 2021 tarihinde Muğla ilinde başlayan ve bir afete dönüşen yangınlarda binlerce hektar orman alanı yetkili ve görevlilerin görevlerini layıkıyla yerine getirmemeleri nedeniyle kaybedildiğini,  zeytinliklerin, tarım alanların yok olduğunu, onlarca köyün yandığını, binlerce hayvan” telef oldu diyerek ilgiler hakkında suç duyurusunda bulundular. Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu sözcüsü avukat Sedat Erten  “Bu yangınlar eğer gerekli ve zorunlu önlemler zamanında alınsa idi çok daha küçük ölçeklerde iken söndürülmeleri mümkün olacak ve bu kadar büyük bir zarar da meydana gelmeyecekti.” dedi. 

“Yangınların bu denli büyümesi ve bir felakete dönüşmesinin sorumluları bellidir.”

Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu yaşanılan yangınların sebebinin eninde sonunda anlaşılacağını kaydederken, yangınların bu denli büyümesi ve felakete dönüşmesinin sorumlularının belli olduğunu iddia etti. Gurup sözcüsü avukat Sedat Erten” “Yangınların çıkış sebebi elbette tespit edilecektir, bu tespit yapılmadan söylenecek her şey bir iddiadan, demagojiden öte bir anlam taşımayacaktır. Buna karşın yangınların bu denli büyümesi ve bir felakete dönüşmesinin sorumluları bellidir. Söndürme çalışması için kamu görev ve yetkisine sahip olanların adeta yangına seyirci kalması halkın harekete geçmesini ve yangını söndürmek için seferber olmasını zorunlu hale getirmiş, yurttaşlar kısıtlı olanaklarla bazı yerlerde elleriyle yangını söndürmeye çalışmıştır.” dedi. 

Yangınlar bir sabotaj ile çıkmış olsa bile, yangını çıkaranlar kadar yangını söndürmeyenler de sorumlu ve suçlu olduğunu açıklayan Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu sözcüsü  avukat Sedat Erten   “Bu nedenle bizler Muğla Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu olarak, yürütme görevi ve yetkisi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla Valisi Orhan tavlı ve tespit edebildiğimiz diğer yetkili ve sorumlular hakkında cezai işlemlerin başlatılması amacıyla bir şikâyet dilekçesi hazırladık. Tüm yurttaşlarımızı bu şikâyet dilekçesi ile Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya ve yargıyı da yangını söndüremeyen yetkili ve görevliler hakkında soruşturma yapmaya davet ediyoruz.” dedi. 

Gurup sözcüsü avukat Sedat Erten açıklamayı şu cümlelerle sonlandırdı “Bu vesile ile yaşanan yangın felaketi boyunca yanında olduğumuz yangın mağdurlarının bundan sonraki süreçte de yanlarında olacağımızı, yaralarının sarılması için çalışacağımızı, her türlü hukuki ve idari başvurularında sürecin takipçisi olacağımızı ve gereken tüm hukuksal desteği gönüllü olarak vereceğimizi ilan ediyoruz.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.