Bodrum Gündem

Gel De Alkışlama, Gel De Kafayı Yeme!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, orman yangınlarını söndürmedeki zaaflarından dolayı halkından özür diledi. Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Kumentakis de  Yangınlara zamanında müdahale edemedikleri için istifa etti.

Özür ve istifa, “Haysiyetli devlet adamlarına” özgü bir davranıştır!

BİZİMKİ HALA SAÇMALIYOR

Bizdeki orman yangınlarında uçak ve helikopter temini konusunda günlerce süren acizliğin baş sorumlularından biri olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bırakın istifayı, bırakın özürü; utanmadan hala konuşuyor ve hala halka yanlış bilgi veriyor.

Efendim bu orman yangınlarındaki kaybımız, 173 milyon lira imiş! Yok ya?

Arkadaş sadece yanan evleri vs’yi hesaplatmış anlaşılan.

ZARARI ANCAK MİLYARLA ÖLÇEBİLİRİZ!

Adana’yı, Mersin’i, Karabük’ü saymıyorum bile; Antalya ve Muğla illerimizdeki; Manavgat, Marmaris, Bodrum, Milas,  Yatağan, Menteşe ve halen devam eden Köyceğiz orman yangınlarında kaybettiğimiz ormanlık alanların toplamı, “Halı saha” değil, 200 bine yakın “Nizami futbol sahası”na eşit büyüklükte.

Sadece, kaybettiğimiz milyonlarca ağacımızın bedeli milyarlarca lira eder!

Ayrıca;

Dünyadaki çam balının yüzde 85’i Türkiye’de üretiliyordu. Bunun yüzde 70’i de Muğla’daki kül olan çam ormanlarında üretiliyordu. Ve “Çam Balı Başkenti” olarak bilinen, Osmaniye ormanları da Muğla’nın kül olan ormanlarının içindeydi!

Bu ormanlar ancak 20 yılda kendine gelmeye başlar.

Bekir Bey, o artık üretilemeyecek balların yıllık değerini çarp bakalım 20 ile bakalım buradan da ne kadar kayıptayız bir öğrenelim bakalım.

Ya tüm gelirleri yok olan bölgedeki orman köylülerinin gelir kaybı? Bunu hesapladın mı?

Tabii yangında yitirdiğimiz insanlarımız ile ormanlarda yitirdiğimiz milyarlarca canlının  maddi kayıp karşılığını yazamıyorum. Çünkü onlara paha biçilemez Bekir Bey!

Kısacası Bekir Pakdemir’li maddi kayıp hesaplamasında da en kötü ve en bilgisiz bakan olduğunu kanıtlamış oldu.

Bir Yunanistan’da halkından özür dilemesi ve istifa etmesini bilen “Haysiyetli” devlet yetkililerine bakıyorum; bir de hala yüzü kızarmadan kameraların karşısına geçebilen Bekir Pakdemirli’ye ve bu yangınların geç söndürülmesine neden olan ve hala koltuklarında oturabilen diğer tüm devlet yetkililerimize.

Bu iki durumun özeti, “Gel de alkışlama” ve de “Gel de kafayı yeme” durumu!

10 Ağustos 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.