Bodrum Gündem

Amatör Sporlara Ölümcül Darbe!

EĞER GERİ ADIM ATILMAZ İSE TÜRKİYE BUNDAN SONRA SALON SPORLARINDA ALT YAPIYI RÜYASINDA GÖRÜR, DOĞRU DÜZGÜN SPORCU DA YETİŞMEZ!

BU DARBENİN, SPORA MERAKLI OLDUĞUNU BİLDİĞİMİZ ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN GELMESİ ŞOK ETKİSİ YARATTI!

BELGELERİYLE AÇIKLIYORUM

Türkiye’de, başta voleybol ve basketbol sporları olmak üzere, salon sporlarına “Ölümcül” bir darbe geldi.

Bu darbenin spora meraklı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bağlı “İdari İşler Başkanlığı”ndan gelmesi, amatör spor camiasında şok etkisi yarattı.

SİSTEM NASILDI?

Türkiye’de kadın-erkek voleybol ve basketbol milli takımlarımızdaki bir çok oyuncumuz dahil, yetenekli gençlerimizi daha minikler seviyesinde tespit edip, yetiştiren ve büyük klüplere ve milli takımlara hazırlayan binlerce amatör klüp var.

Bu amatör klüpler sporcu yetiştirebilmek için, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve spor salonu olan okulların okul aile birliklerinden bu salonları ders saatleri dışında olan akşam saatleri ve hafta sonları ile tatil günlerinde  kiralıyorlar.

Hatta örneğin Altay ve Göztepe gibi köklü klüpler bile bu salonları, salon sporları için kiralayanlar arasında yer alıyor.

Bu arada özel amatör klüplerin hepsi, resmi lisanslı sporcu yetiştirme yetkisine sahip ve yine hepsi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı klüpler.

TEŞVİK İÇİN İKİ BAKAN ANLAŞMIŞTI…

Bu klüplerin sporcu yetiştirmesini teşvik için, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından, 18 Nisan 2019 tarihinde, ekte belgesini de göreceğiniz bir protokol imzalanmıştı.

VE İLK ÖLÜMCÜL DARBE…

Gençlerimizi spora teşvik eden, iki bakanlık arasındaki bu güzel protokole ilk ölümcül darbe, 5 Temmuz 2021’de, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı”ndan geldi ve okulların kapalı ve açık spor alanlarının, okul aile birlikleri tarafından ders saatleri dışında da olsa 3’üncü şahıs ve klüplere kiralanmasının yasaklanması istendi. Bu yazı, uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi.

İKİNCİ ÖLÜMCÜL DARBE…

Milli Eğitim Bakanlığı da ikinci ölümcül darbeyi, hemen iki gün sonra 7 Temmuz 2021’de; ekte belgesi de görüleceği üzere, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç imzasıyla,  “Yürürlükten kaldırma” konu başlığını taşıyan yazıyla vurdu.

Bu yazıyla, okulların açık kapalı alanlarını ve salonlarının, okul gün ve saatleri dışında olsa da kiralanmasına; “Öğretmen ve öğrencilerin güvenliği” gerekçesi gibi saçma sapan bir gerekçe ile yasak getirildi.

BU KARAR SPORUMUZU ÖLDÜRÜR!

Bu karar sporumuzu öldürür. Çünkü binlerce amatör spor klübünün maddi imkanları, kentlerdeki büyük spor salonlarını kiralayacak maddi güce sahip değiller.

Dolayısıyla bu klüplerimiz faaliyetlerini bitirmek zorunda kalacaklar.

Ayrıca okul salonları sayesinde miniklerimiz ve gençlerimiz, evlerinin çok yakınındaki spor salonlarında eğitilme şansı buluyordu; ama şimdi bu imkân da ortadan kalkmış olacak.

Çünkü klüplerin tamamı, bu ay sonu itbariyle, okullara ders saatleri dışında da olsa artık giremeyecekler.

Birçok amatör klüp yöneticisi, bu kararın kaldırılması için CİMER’e, “Cumhurbaşkanlığı”na başvurdu. Bakalım, her zaman spor ve sporcunun yanında olduğunu söyleyen  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu çarpık kararı uygulamadan kaldıracak mı?

11 Ağustos 2021-Çarşamba-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.