Bodrum Gündem

Titanic Otel yangınla ilgili iddialara yanıt verdi

Güvercinlik Koyu’nda Milas’ın Meşelik Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Titanic Otel’in yetkilileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla otel hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Bodrum Gündem Haber

2007 yılında Milas sınırları içinde bulunan Pina Yarımadasındaki yangın sonrasında inşaa edilen Titanic Otel ile ilgili kurum yetkilileri ilk kez basın mensupları ile bir araya gelerek otel inşaatından bugüne kadar olan işlemler ile ilgili hem bilgilendirmede bulundular hem de basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Otelin, 2007 yılında bölgede çıkan yangından sonra yanan alana yapıldığı iddialarını yalanlayan Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır  “Güvercinlik Koyu Turizm Merkezi bölgesinin Orman Bakanlığı tarafından 1991 yılında Turizm Bakanlığına devir edilmesinden sonra, 1997 yılında yatırımcılara Turistik Tesis yapmak amacıyla ön izinler verilmeye başlandı” dedi.

Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Titanic Deluxe Bodrum Oteli’nin bulunduğu bölge, Otel Yatırımları gerçekleştirilmek üzere 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. Bölge 1991 yılında Orman Bakanlığından, Turizm Bakanlığına devir edilmiş ve 1997 senesinden itibaren yatırımcılara Turistik Tesisler yapılmak üzere ön izinler verilmiş, 2006 senesinde ise kesin tahsisler yapılmış ve yaşanan yangın afeti bu tahsislerden sonra 2007 yılında olmuştur. Titanic Oteller Grubuna ait “Titanic Deluxe Bodrum Oteli” 2007 yılında gerçekleşen ve 223 Hektar alanın yandığı belirtilen orman yangınından etkilenen alanda değildir. Titanic Deluxe Bodrum Oteli, Titanic Oteller Grubuna, başka bir alanda çıkan orman yangınının gerçekleştiği 2007 yılından çok sonra 09.02.2016 tarihinde dâhil olmuştur. Titanic Oteller Grubu, Güvercinlik Bölgesindeki bu otel yatırımını kaba inşaatı devam ederken hisse devri vasıtası ile edinmiştir. Otel yatırımının gerçekleştiği alanın yangından etkilenmediği çok açık ve net şekilde ispatlı olduğu sonucuna varıldıktan sonra hisse devir işlemleri firmamız tarafından tamamlanmıştır.” Özbatır, sosyal medya ve basında yer alan iddiaların kendilerine karşı bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ifade ederek “Biz bugüne kadar sosyal medyada çıkan yazıların üzerine fazla gitmedik fakat basında çıkan haberlerle ilgili tekzipte bulunma yolunu seçtik. Daha fazla konuşulsun istemedik ama bu neredeyse bir karalama, linç kampanyasına dönüşmüştür. Zaten 2 senedir kovid ile mücadeleden turizm sektörümüz, üzerine orman yangınları. Turizm sektörü her doğal afetten, selden, yangından, depremden etkilenen bir sektördür. Bu sayede işlerimizin de etkilenmekte olduğu görüldüğünden bu basın açıklamasının yapılması gerektiğini hissettik. Burada da net olarak bölgenin yanmadığını ispatladığımız zannediyorum” dedi.

“Milas’ın Marka Değeri Olmadığı için Bodrum Adını Kullanıyoruz…”

Toplantıda gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Milas sınırları içerisindeki Titanic Otel’in Bodrum adını kullanmasına rağmen neden Bodrum mimarisine uygun yapılmadığı şeklindeki sorusuna Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün, şöyle bir cevap verdi;  “Bodrum bir marka. Milas marka olmadığı için Bodrum’un o marka değerini kullanıyoruz. Aynı zamanda Bodrum’a da katma değer sağlayan bir şey. Nasıl Titanic markasının bir marketing değeri varsa, Bodrum markasının da bir marketing değeri var. Dünya Bodrum’u tanıyor, Milas’ı tanımıyor. Bu kütle binalarda beyaz binalar daha çok öne çıkacak diye doğanın içinde kaybetmek için bu mimariyi tercih ettik. Ahşap renklere yakın renkte yapmaya çalıştık ama istediğini rengi tutturamıyorsun. Renk seçiyorsun, binaya bakıyorsun olmuyor”

Yorumlar

  1. Cenk dedi ki:

    Yangından sonra dönemin bakanı : kesinlikle inşaat yapılmayacak demişti..