Bodrum Gündem

Yangınların yarasını müzik saracak

Yangınların yarasını müzik saracak

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, genç piyanistlerimizden Barış Büyükyıldırım’ı “Suda” konserleri kapsamında Gümüşlük Sahilinde misafir etti.

Bodrum Gündem Haber

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, yurdu yasa boğan yangınların ardından normal seyri ile devam edecek. Festival programı kapsamında gerçekleşen iki konserin tüm gelirleri yangınlardan etkilenen yurttaşlara aktarılacak.

İki konserin geliri yangın mağdurlarına aktarılacak

Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğu, yaptığı açıklamada, festival kapsamında gerçekleşen son iki konserin tüm gelirlerinin yangın mağdurlarına aktarılacağını açıklayarak, üzüntülerinin kelimelerle ifade edilemeyecek ölçüde olduğunu belirtti. Levenoğlu; “Hep daha güzel bir dünyanın hayalini kurarken ne yazık ki, bir anda ülkemiz orman yangınlarının ortasında kaldı. Yangınlardan etkilenen tüm yurttaşlarımıza ve yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyoruz. Bu yangınlar belirli bölgeleri yakmış gibi görünse de, gerçekte hepimiz etkilendik, gücü olan herkes yardım elini uzatmalı” dedi.

Barış Büyükyıldırım harikalar yaratıyor

18.yılında yine yurdumuzdan ve dünyadan başarılı müzisyenleri misafir etmeye devam eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bu defa solo ve oda müziği, caz ve yirminci yüzyıl müziğini de kapsayan çeşitli türlerde çok yönlü bir müzisyen olarak kendini Amerika, Avrupa ve Türkiye’de önemli salonlarda verdiği konserlerle kanıtlamış Barış Büyükyıldırım’ı Gümüşlük Sahilinde ağırladı.

Festival sahnesine çeşitli dönemlere ait ve kendi düzenlemelerinden oluşan bir seçki ile çıkan Büyükyıldırım, Bodrumlu sanatseverlerden alkış aldı. Gümüşlük Sahilinde deniz kenarında gerçekleşen konser ‘Suda’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Çok sayıda yerli ve yabancı müzikseverin izlediği konserde Büyükyıldırım çok yönlü müzik anlayışı ile dikkat çekti.

Başarılarla dolu bir müzik kariyerine sahip

Barış Büyükyıldırım’ın, New York Steinway Hall ve solo resital verdiği CKM/İstanbul gibi salonlar kariyerinde önemli detaylar arasında yer alıyor. Sanatçı, Antalya Devlet Senfoni Orkestrasıyla Ravel’in Piyano Konçertosunu, Cincinnati Oda Orkestrası’yla Bach’ın V numaralı Brandenburg Konçerto’sunu, Leyla Gencer Senfoni Orkestrasıyla Saint-Saens’ın Hayvanlar Karnavalını, Concert Nova ile gerçekleştirdiği konserde temel oda müziği repertuarından Schubert’in Trout Beşlisi’ni çalarak kendi düzenlemelerinin yanı sıra yorumlarıyla da göz doldurmuştu. Almanya Theater Kiel Orkestrası’yla Gershwin’in I Got Rhythm Varyasyonları’nı seslendiren piyanist Almanya’da birçok ikili resitale katıldı. Barış Büyükyıldırım solo çalışmalarının yanın sıra Trio Likya ile oda müziği konserleri vermekte ve Diskant Ensemble üyesi, Tactus ve Claremont Ensemble’ın konuğu olarak New York’ta konserler verdi.

Büyükyıldırım, aynı zamanda Cincinnati Operası’nda prova piyanisti, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda Coach/repetiteur, San Francisco’daki BASOTI festivali için Coach/ piyanist, Manhattan School of Music New York’ta Enstrüman ve Opera Bölümlerinde korrepetitör olarak da faaliyet göstermiştir. Barış’ın caz müziğine olan ilgisi onu Rolando Matias, Brian Lynch, Othello Molineux, David Sanchez’in de olduğu birçok toplulukla ile yaptığı çalışmalara götürdü. Rolando Matias’ın “Live Volume One” ve Birds Ensemble’ın albümlerinde yer almıştır. Çalıştığı şeflerin arasında Jeffry Milarski, Aleks Katsmann, Jorge Parodi, Richard Buckley, Sascha Goetzel, Mark Gibson, Annunziata Tomaro, Kelly Kuo, Georg Fritzsch ,Cem Mansur, Orhan Şallıel yer almaktadır. Almanya’da DAAD Preis, Maritim Yarışması Birinciliği, Kiwanis Preis, Marie Luis Imbusch Stiftung, Amerika’da Merit Scholarship, Türkiye’de Kültür Bakanlığı Piyano Yarışması ikincilik ve en iyi Türk eseri yorumculuğu ödülü ve Sedat-Güzin Gürel Vakfı Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür. Barış Büyükyıldırım şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doktor Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Piyano Masterclass konseri ve ‘Festivalin 18 yılı’ fotoğraf sergisi 12 Ağustos’ta

Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde düzenlenen piyano masterclassına katılan genç yetenekler, 12 Ağustos Perşembe akşamı Gümüşlük Sahilindeki Toprak Ev’de bir konser verecek. 1 Ağustos tarihinde başlayan ustalık sınıfına katılan öğrenciler, piyanistler Gülsin Onay, Pablo Galdo ve Valerian Shiukashvili’den aldıkları bilgiler ışığında tüm hünerlerini sergileyecekler. Konserin ardından genç piyanistlerimiz sertifikalarını eğitmenlerinin elinden alacaklar.

Festivalin 18 yılı fotoğraf sergisi

Daha önce 2 Ağustos’ta açılacağı duyurulan Festivalin 18 yılını anlatan fotoğraf sergisi, ülkemizi saran yangınlar nedeni ile 12 Ağustos tarihine ertelenmişti. Yiğit Uygur’un fotoğraflarından oluşan sergi piyano masterclass konseri öncesinde Gümüşlük Toprak Ev’de saat 19.30’da sanatseverlerle buluşacak. Sergi 19 Ağustos’a kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.