Bodrum Gündem

2 Öğretmen göreve iade edildi

2 Öğretmen göreve iade edildi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan karar ile 5,5 yıl önce öğretmenlik görevinden ihraç edilen iki öğretmen görevlerine iade edildi.

Bodrum Gündem Haber

29 Ekim 2016 tarih ve 675 sayılı KHK ile Bodrum’dan Eğitim Sen üyesi 8 öğretmen ihraç edilmişti. Bu öğretmenlerden Turgutreis Sabancı Lisesi İngilizce öğretmeni Başak Karakoç Tarakçı ile Bodrum Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Medeni Akın yaklaşık 5,5 yıl sonra görevlerine iade edildi.

12 Öğretmenden Üçü Göreve İade Edildi

Göreve iadelerle ilgili Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, alınan bu kararın sevindirici ancak eksik olduğunu ifade ederek, 2016’da 675 sayılı KHK ile görevlerinden ihraç edilen 12 öğretmenden şuana kadar üçünün göreve iade edildiğini diğer öğretmenlerin ise büyük zorluklar yaşadığını belirterek “Eğitim-Sen laik, bilimsel, demokratik, ücretsiz, anadilde eğitim ve barış içinde insanca yaşam mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Her türlü zulme rağmen bütün ihraç üyelerimiz mutlaka görevlerine dönecektir, ancak bir an önce Oyalama Komisyonu tasfiye edilerek tüm ihraçlarımızın toplu olarak işe iade edilmelerini talep ediyoruz. Geriye dönük tüm haklarının iadesini istiyor, yaşatılan hukuksuz mağduriyet için de manevi tazminatlarının ivedilikle verilmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.