Bodrum Gündem

“Akbelen Ormanları maden faaliyetlerine uygun olarak bize teslim edilecekti… “

“Akbelen Ormanları maden faaliyetlerine uygun olarak bize teslim edilecekti… “
13.08.2021
0
A+
A-

Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri yönetiminden yapılan yazılı basın açıklamasında Akbelen ormanlarının Orman Genel Müdürlüğü’nün orman gençleştirme plânlaması kapsamında “2019 yılı endüstriyel plantasyon alanı” olarak tanımlandığı ve maden faaliyetlerine uygun olarak kendilerine teslim edilmesi gerektiği ifade edildi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri yönetiminden yapılan yazılı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan orman izinlerine istinaden “Görevli Şirket” sıfatıyla işlemleri yürüttükleri, bahsi geçen orman izinleri için ağaçlandırma bedelleri ve yıllık kullanım bedellerinin tamamının Orman Genel Müdürlüğü hesaplarına zamanında yatırdıkları bilgisi yer aldı.

11.08.2021 tarihinde TC. Muğla 1. İdare Mahkemesinde Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği ilgili saha teslim işlemlerinin askıya alınma işlemini yakından takip ettiklerini belirttikleri açıklamanın detayları şöye;

“Akbelen, santralin kuruluşu itibariyle yapılan maden planları kapsamında, santrallerin kömür ihtiyacını karşılamak üzere kömür havzası olarak belirlenen bölgede yer almaktadır. Akbelen, aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğü’nün orman gençleştirme plânlaması kapsamında yer alan bölgelerden biridir. Bölge, halihazırda “2019 yılı endüstriyel plantasyon alanı” olarak tanımlanmış ve maden faaliyetlerine uygun olarak teslim edileceği tarafımıza bildirilmiştir.

Bir kamu hizmeti olan elektrik üretimi ve madencilik faaliyetleri, 28.11.2020 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan orman izinlerine istinaden “Görevli Şirket” sıfatıyla yürütülmektedir. Bahsi geçen orman izinleri için ağaçlandırma bedelleri ve yıllık kullanım bedellerinin tamamı, Orman Genel Müdürlüğü hesaplarına zamanında yatırılmıştır. İzne konu orman alanının maden faaliyetlerine uygun şekilde şirketimize teslimi ise Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındadır. Ancak 11.08.2021 tarihinde TC. Muğla 1. İdare Mahkemesinde Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği ilgili saha teslim işlemlerinin askıya alınmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Şirketimiz, santrallerin işletmesinin devir tarihinden itibaren ilgili yasa ve düzenlemeler tarafından talep edilen sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmek gayreti ile hareket etmektedir.  Bu süreci de aynı çerçevede yakından takip ettiğimizi kamuoyunun dikkate sunarız.

Ülkemizin yaralarını el birliğiyle sardığımız bu dönemde, yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını ve söndürülmesi diler, bu mücadelede canla başla çalışan herkese tekrar teşekkür ederiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.