Bodrum Gündem

Genç piyanistlerden Gümüşlük’te konser

Genç piyanistlerden Gümüşlük’te konser

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, genç piyanistlerimizin Kumda Piyano başlıklı konseri ile Gümüşlük Sahilinde devam etti.

Bodrum Gündem Haber

Gümüşlük Festival Akademisinde bu yıl 1 – 12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen, Gülsin Onay, Pablo Galdo ve Valerian Shiukashvili’nin eğitmen olarak katıldığı piyano masterclassına 13 genç piyanist katıldı. Sistem A.Ş.’nin Kumda GFA Eğitim Sponsoru olarak destek verdiği masterclasslar bu yıl iki dalda gerçekleşiyor.

12 gün boyunca dünyaca meşhur üç piyanistten eğitim alan öğrenciler, ustalık sınıfının ardından geçtiğimiz akşam Gümüşlük Sahilinde, kumların üzerinde izleyici karşısına çıkarak tüm hünerlerini sergilediler. Tüm öğrencilerinin çok özel yetenekler olduğunu söyleyen Piyanist Gülsin Onay, “her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. 12 gün boyunca yangınlar nedeni ile yoğun duygular yaşadık ve bu duyguları bu akşam müzikle ifade edeceğiz” dedi.

Genç piyanistler göz doldurdu

Gümüşlük Sahilinde, Kumda Piyano-GFA Piyano Masterclass konseriyle izleyici karşısına çıkan genç yeteneklerin programı, Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi, 16 yaşındaki Arda Yavuz’un, L.v. Beethoven’dan seslendirdiği, “Sonat Op.31 No.1, 1. Bölüm” başlıklı eserle başladı. Ardından sahneye gelen 13 yaşındaki, Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Türkün Yıldız, Debussy’nin, “Clair de Lune from Suite Bergamasque” adlı yapıtını seslendirdi. Program 25 yaşındaki, Universidad de Alfonso X El sabio Madrid’te eğitim gören Dilara Vardar’ın F. Liszt’in,  “funerailles” başlığını taşıyan eseriyle devam etti. Bu eserin ardından Dilara Vardar ve Türkün Yıldız birlikte sahneye gelerek Brahms’ın, “Vals op 39 no 15” adlı bestesini icra ettiler. Genç yeteneklerden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencisi 25 yaşındaki Nur Khaled Aziz ise sahnede önce kendi bestelediği bir parçayı çalarak alkış aldı. Sanatçı ardında Ananda Sukarlan’ın, “Rapsodia Nusantara No.8” adlı eseriyle programa devam etti. Genç piyanistlerin konserinde sırayı 16 yaşındaki Türk Maarif Koleji Lefkoşa’da eğitim gören Deniz Besim aldı. Schubert’ten, “Impromptu op.90 no.4” adlı parçanın icrasının ardından, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı öğrencisi 20 yaşındaki Hazal Ceren Çakmak, I. Albéniz’in, “Suite Española, op.47, No. 3 “Sevilla” adlı eserini seslendirdi. Daha sonra 22 yaşındaki Hochschule für Musik, Theater und Medien’de öğretimini sürdüren Lal Karaalioğlu, F. Chopin’den, “Barcarolle” adlı yapıtla alkış aldı. Gecenin bir sonraki konuğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan İlyun Bürkev idi. Genç piyanist F. Liszt’in “Liebestraum No.3 in A-flat Major” ve Adnan Saygun’un, “Aksak Tartılar Üzerine 10 etüt No.1” adlı eserlerini icra etti. Daha sonra sahneye gelen 20 yaşındaki Maltepe Üniversitesi Konservatuarı Piyano Bölümü öğrencisi Zana Peri Rama ise S. Racmaninoff’un “Prelud, Sol diyez minor, Op.32 no 12” başlıklı eserini yorumladı. 16 yaşındaki Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Demir Zengin, F. Chopin’den, sunduğu “Polonaise op. 40 no. 1 in A major “Military” başlıklı yapıtla izleyici karşısındaydı. Genç müzisyeni English School of Kyrenia’da eğitim alan 13 yaşındaki yetenek Can Sakkaoğlu izledi. Piyanistimiz, F. Chopin’den “Scherzo no 2” adlı yapıtı seslendirdi. Program İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarından Can Saraç’ın seslendirdi iki eserle devam etti. İlk olarak A. Adnan Saygun’dan “12 Preludes on Aksak Rhythms Op.45 No.12” adlı eseri seslendiren Saraç, daha sonra Rachmaninoff’tan, “Moment Musicaux Op.16 No.4 in E minor” adlı yapıtı izleyicinin beğenisine sundu. Gecede son olarak sahneye gelen İlyun Bürkev ve Can Saraç ikilisi ise Antonin Dvorák’ın, “Slavonic Dance Op.72 No.2 in E minor” adlı eserini seslendirdi.

Programın ardından, sertifika törenine geçildi. Festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu’nun da katıldığı törende, 13 yetenekli öğrenci sertifikalarını eğitmenleri Gülsin Onay, Pablo Galdo ve Valerian Shiukashvili’nin elinden alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Festivalin 18 yılı fotoğraf sergisi

Masterclass konseri öncesinde ise ‘Festivalin 18 yılını’ anlatan fotoğraf sergisi, izleyici ile buluştu. Yiğit Uygur’un festivalin çeşitli dönemlerinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 19 Ağustos’a kadar açık kalacak. Konser öncesinde düzenlenen kokteyle Gülsin Onay, Eren Levendoğlu ve festival konukları katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.