Bodrum Gündem

Sayısalda Bodrum’un Birincisi Uğur Anadolu Lisesinden Murat Oldu

Sayısalda Bodrum’un Birincisi Uğur Anadolu Lisesinden Murat Oldu

Bodrum Uğur Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Murat Yiğit ÖSYM sınavında sayısalda 510.26 puan alarak Türkiye 776.sı ve Bodrum ilçe birincisi oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2021 ÖSYM sınavında sayısal alanda Türkiye ortalamasında yedi yüz yetmiş altıncısı,  Bodrum’da da birinci olan Uğur Anadolu Lisesinden Murat Yiğit; başarısını dersi derste öğrenmesine borçlu olduğunu söyledi.

Sayısalda Bodrum’un birincisi olan Uğur Anadolu Lisesinden Murat Yiğit ve Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Çekmeceligil pandemi günlerinde böyle bir başarıya imza atmaktan son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Çekmeceligil; “Millet olarak yaşadığımız sıkıntılı günlerde öğrencimiz Murat’ın üniversite sınavında almış olduğu başarılı sonuç bizleri bir nebzede olsa mutlu etti. ” derken bu noktaya kadar geline süreci şöyle değerlendirdi “Zaten dünya on beş on altı aydır sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Okulların kapalı olması, öğrencilerimizle bir arada olamamamız onları moral motivasyon yönünden ve eğitimleri yönünden oldukça geri bırakmıştı. İnşallah bundan sonraki süreçte bu atlatılır, gerekli önlemler alınır ve öğrencilerimize kavuşuruz.

Bu arada Muradımız üniversite sınavında Türkiye 776.sı olarak sayısal puan türünde 510 puan aldı ve sayısal puan türünde 776. olarak Bodrum ilçe 1.liğini aldı. Bodrum’da kısmet olursa 22 yıldır kolej müdürlüğü yapıyorum. Bu zaman zarfında sözel, dil, eşit ağırlık alanında 1000’in altında dereceye giren görmüştüm ama sayısal alanda 776.lık gibi bir dereceyi ilk defa aldık diye tahmin ediyorum.” dedi.

Bodrum birincisi Murat Yiğit, öncelikle ülke olarak yangınlarla mücadele ettiğimiz bu zor günler ile ilgili şu ifadeleri kullandı “Son zamanlarda ülkemizde orman yangınlarından dolayı kötü günler yaşıyoruz.  Hem doğayı doğadaki canlıları, yeşili alanlar ve deniz büyük oranda katlediliyor ve katledilmeye de devam edilecek ne yazık ki. Bugün ben burada Ömer hocamın ve öğretmenlerimizin yardımıyla bizi gururlandıracak bir puan aldım. Teşekkür etmek istiyorum önce Ömer hocama sonra öğretmenlerime bana bu gururu mutluluğu yaşattıkları için. Umarım gelecekte de bu şeyi devam ettirecek ve başarılarımı artıracağıma inanıyorum.”

“Bana bu okulun kattığı en güzel şeylerden biri aslında ben tam ne hissediyorsam, nasıl hissediyorsam ona göre çalışmama olanak sağlamaları oldu. Öğretmenlerim bu konuda çok yardımcı oldu. Bu tür puanlara ulaşabilmek, yüksek dereceler alabilmek için öğretmenlerimle beraber çok çalıştık. Öncelikle bende neyin eksik olduğunu, hangi konularda sıkıntı çektiğimi anlamama yardımcı oldular.” dedi.

Murat Yiğit, tüm eğitim hayatı boyunca dersi derste anlamak için gayret gösterdiğini ve bugün de bu emeğin karşılığını aldığını söyledi. Yiğit sözlerine şöyle devam etti “12. sınıfa geldiğim zaman özellikle TYT konularında hiç sıkıntı çekmedim ve müfredat konuları odaklanma mı sağladılar. Ben biraz daha rahat bir çalışma tipini seviyorum. En büyük kazancım eksiklerimin hocalarım tarafından da fark edilerek doğru rehberlik etmeleridir. Çocukların mutlu olduğu bir ortamda çalışmaları, motivasyonunun yüksek olması onların başarısındaki en önemli etken.”

Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Çekmeceligil, ergenlik dönemindeki gençlerin gelecekle ilgili birçok kaygıları olduğunun altını çizerken “Bu kaygıları mümkün olduğunca aza indirip, onlara olumlu bir ortam yaratıp ve bilgi eksikliklerinin ile yapmış olduğumuz deneme sınavları ile sık sık kontrol ettik. Eksik oldukları konuları tespit edip, yapmış olduğumuz etütler ve diğer çalışmalarla pandemiden kaynaklanan açığı kapatmaya çalıştık. Çünkü öğretmenlerimizin her biri WhatsApp gruplarından gece gündüz demeden öğrencilerimizin tüm sorularını cevapladılar.  Onların da bu başarıda gerçekten büyük yemekleri var ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu arada Murat’ın ailesine de çok teşekkür ediyorum. Annesi öğretmen, babası emniyette görevli ve onların da oğullarına destekleri çok büyük oldu. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için onalar da teşekkür ediyorum.”  dedi.

Üniversite sınavı sayısal alanda Bodrum birincisi olan Murat Yiğit’e Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Çekmeceligil tarafından plaket verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.