Bodrum Gündem

Bale Festivali Frida balesi ile devam ediyor

Bale Festivali Frida balesi ile devam ediyor

Devlet Opera ve balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 15 Ağustos 2021 Pazar akşamı, ünlü ressam Frida Kahlo’nun hayatını konu alan “Frida” balesi ile devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Birbirinden zengin ve renkli programıyla Bodrum’lu seyirciden büyük beğeni alan “18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali”nde sırada, karşılaştığı zorluklarla baş ederek yaşama ve ölüme yenilmeyen bir sanatçının, bir ressamın, güçlü bir kadının, Frida Kahlo’nun yaşam öyküsü var.

Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunma çabasının ve sanat tutkusunun çarpıcı hikâyesinin anlatıldığı “Frida” balesi, 15 Ağustos 2021 Pazar akşamı Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenecek.

Eser, Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Can Aksel Akın’ın müzikleri eşliğinde, Özgür Adam İnanç’ın reji ve koregrafisi ile hayat buluyor. Dekor Tasarım Aykut Öz’e, Kostüm Tasarım Tülay Usta’ya ait.

Festivalin kapanışı, 17 Ağustos 2021 Salı akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenecek yine muhteşem bir bale eseri “Carmen” ile gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.