Bodrum Gündem

Elmaz Kocadon’un kitap tanıtımı 18 Ağustos’ta Bodrium Otelde

Elmaz Kocadon’un kitap tanıtımı 18 Ağustos’ta Bodrium Otelde

 

Diş hekimi Elmaz Kocadon, 14. kitabı “İçimdeki Bilmece Şiirler ve Aforizmalar’ın” tanıtımı için 18 Ağustos Çarşamba günü Bodrium Otele düzenlenecek kokteylde kitapseverlerle bir araya geliyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum doğumlu Elmaz Kocadon, hayatını Almanya ve Türkiye arasında geçiren bir diş hekimi. Kocadon, son kitabı Bizimavrupa Yayınları’ından çıkan “İçimdeki Bilmece Şiirler ve Aforizmalar’ın” tanıtım toplantısı için 18 Ağustos’ta okurları ile buluşuyor.

Mesleğinden arta kalan zamanlarda şiir yazıyor…
Kendisi ile yapılan röportajlarda bir diş hekimi olarak kariyerini çok sevdiğini ve aşkı bir enerji olarak gördüğünü belirten Elmaz Kocadon “Ben bir diş hekimi olarak da kariyerimi çok seviyorum fakat bende şiirle doğmuşluk hissi var. Aşk çok önemlidir, bir enerji türüdür. Herkes bu enerjiyi içinde barındırır ama bu enerjinin fark edilmesi ve bulunması da gerçekten zordur. Ben bu aşk ile doğduğumu düşünüyorum. Ama kendinde onu bulmak her zaman mümkün olan bir şey değil. Bu oldukça zor.” diyor.

Kocadon’un en sevdiği şairler arasında Ahmad Kamal ve Mehmet Akif gibi klasik şairler yer alırken Klasik şiir çağının sonunda doğmuş olmasının bunda payı olduğunu dile getiriyor.

Elmaz Kocadon kimdir?
Elmaz Kocadon ilk ve orta öğrenimini Bodrum’da, lise öğrenimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1969 yılında mezun oldu. 1969-71 yılları arası zorunlu hizmeti olmaksızın Hakkâri Hastanesi’nde diş hekimi olarak çalıştıktan sonra, 1971-72 yıllarında İstanbul Üniversitesi Ortodonti Bölümü’nde asistanlık yaptı. Halen, 1972’de gittiği Almanya’da diş hekimi olarak çalışmaktadır.

Eserleri:
> Sevgiye, Sevgiliye, Aşka Doğru
> Mehmet Kocadon’a Mektuplar
> Kendimdeki Ben
> Bendeki Siz
> Bendeki Sevginiz
> İkimiz
> Hey, sen kimsin?
> Sevgilim misin
> Gel Desem Gelir misin?
> Benimle misin
> Özlem misin içimdeki
> Duygalarımda buldum seni
> Bir akşam üstü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.